22.04.2024
България Темида

Отложиха делото срещу заповедта за задържане на Севдалина Арнаудова

Софийският районен съд отложи делото срещу заповедта за задържане на медийния съветник на ГЕРБ Севделина Арнаудова.

Причината е, че по делото не са приложени оригинал на заповедта, както и материалите към нея. Прокуратурата не изпрати представител на днешното заседание. Делото беше отложено за 22 юни.

Юристконсултът на МВР предостави на съда докладна записка от отдел „Разследване“ в Главна дирекция Национална полиция“, която да изясни някои от действията на разследващите по време на задържането на Арнаудова, предаде БТА.

На 17 март т.г. бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и медийният съветник на ГЕРБ Севдалина Арнаудова бяха задържани в ареста, а на следващия ден бяха освободени, без да им бъде повдигнато обвинение. Те бяха отведени от полицията по повод образувано производство за изнудване, свързано с бизнесмена  Васил Божков.  Впоследствие те обжалваха пред съда полицейските заповеди, с които бяха задържани.

Софийският районен съд на 14 април отмени като незаконосъобразна заповедта за задържането на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. Решението обаче е обжалвано от МВР пред горната инстанция.

Related posts

Прогноза за вримето

admin

Полицията издирва 86-годишна жена

admin

7 034 са новите случаи на COVID-19, потвърдени у нас през последните 24 часа

Дани Тренчева

212 нови случая на коронавирус у нас през изминалото денонощие

admin

Отбелязваме Световния ден на здравето и Деня на здравния работник

admin

Проверяват висши служители на ГДНП за работата им по случая „Булгаргаз”

Дани Тренчева

Leave a Comment