17.06.2024
България Политика

Отзовават Пламен Георгиев като консул във Валенсия

Правителството ще отзове Пламен Георгиев като консул във Валенсия. Това съобщи премиерът Кирил Петков в началото на правителственото заседание.

„Оттук нататък приключват политическите назначения, както и назначенията на хора, чиято дейност не е свързана с мястото, на което отиват, особено в МВнР”, каза Петков. „Хора като Пламен Георгиев, който е назначен по изцяло политически причини като консул във Валенсия, предлагам да го отзовем. И това да бъде символът, че този тип политически назначения не са методът, по който нещата ще се случват”, каза Петков.

Пламен Георгиев е бивш шеф на Антикорупционната комисия. Той подаде оставка от поста през 2019 г. и още същият ден оставката му бе одобрена от Народното събрание. Той обясни напускането на поста със скандала с терасата на апартамента му в София. Тогава проверка на НАП показа, че всичко около доходите и придобиването на имота на Георгиев е чисто.

В окончателното решение на МС за отзоваването на Георгиев е записано, че „освобождаването му от длъжност е свързано с оптимизиране на броя на лицата, назначени за ръководители на задгранични представителства извън състава на дипломатическата служба, който не следва да надхвърля 20% от общия брой на ръководителите на задгранични представителства във всеки даден момент“.

Петков поздрави здравния министър за успеха на ваксинационната кампания. Целта е за няколко месеца да се ваксинират около 300 000 възрастни хора. „Вече сме на една трета от резултата, който целяхме, а сме едва в първите дни на януари”, заяви Петков.

Кабинетът гласува и увеличаването на помощите в сектор „Туризъм” с половин милион лева и удължени до 30 юни 2022 г.  

Източник: NOVA

Снимка: БГНЕС, архив

Related posts

120 години от гибелта на Гоце Делчев

admin

Борисов начело на комисията по външна политика, Петков-по европейските въпроси, Пеевски-в правната

admin

Две деца избягаха от детска градина без персоналът да забележи

admin

Черна статистика

admin

Николай Денков за предстоящото гласуване на вот на недоверие към кабинета „Петков“

admin

Започва нов прием на документи по мярката 60/40

Дани Тренчева

Leave a Comment