24.07.2024
Пулсът на Югозапада Темида

Окръжен съд-Благоевград потвърди условната присъда на Костадин Митев, който с цигара предизвика големия пожар в Кресненското дефиле

Окръжен съд-Благоевград потвърди окончателно условната присъда на Костадин Митев, подпалвач на големия пожар в Кресненското дефиле, при който изгоряха над 15 хиляди дка площи.

С това решение  магистратите потвърдиха присъдата, която му бе дадена от Районен съд- Благоевград – 2 години с 5 години изпитателен срок.

Митев бе признат за виновен, че по непредпазливост на  24.08.2017 г., около 12:00 часа, в землището на с. Мечкул, чрез хвърляне на незагасена цигара в сухата трева, запалил чужди имоти на обща стойност 33 902 435,61 лева, находящи се в общ. Симитли и общ. Кресна, като с деянието са причинени значителни вреди на обща стойност 6 119 944,24 лева.

Окръжният съд в Благоевград остави без разглеждане частната жалба, подадена от Министерство на земеделието срещу Определение на Районен съд – Благоевград от  09.05.2022 г., от разпоредително заседание, с което е отказано конституиране на частния жалбоподател в качеството му на граждански ищец в наказателното производство и не е приет за разглеждане предявения граждански иск срещу подсъдимия К. М.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Припомняме, че огромният пожар над Кресненското дефиле унищожи 16 000 декара площи, от които 13 000 са горски насаждения. Изпепелени бяха още пасища, треви и храсти, както няколко къщи и лек автомобил. Пожарът беше определен като истинска екологична катастрофа. Преди месец ЮЗДП обяви, че са успели да залесят всички изгорели площи./труд.бг

Related posts

Община Благоевград изплати еднократните помощи за новородени

Дани Тренчева

Лили Бирова от Симитли с ново амплоа – ще тренира малки футболистки

Дани Тренчева

Земетресение с магнитуд 2,5 по Рихтер в района на град Белица

admin

Задържаха трима мъже и пет жени за побой в Банско

Дани Тренчева

Ухапана от бездомно куче осъди Общината в Бобов дол

admin

Листа с един кандидат-депутат регистрираха в Благоевград

admin

Leave a Comment