01.12.2022
България Темида

Ново досъдебно производство срещу Георги Семерджиев

Софийската районна прокуратура образува досъдебно производство спрямо Георги Семерджиев  за това, че е шофирал автомобил без съответно свидетелство за управление, като деянието е извършено в едногодишен срок от наказване по административен ред, съобщават от държавното обвинение.

В петък служители на 05 РУ при СДВР са докладвали в прокуратурата преписка за евентуално извършено от Семерджиев престъпление преди година и половина. Полицейската преписката е за това, че на 19 декември 2020 г. срещу Г.С. е съставен акт за установяване на административно нарушение за управление на автомобил без съответното свидетелство за управление на МПС. Едва през юли 2022 година при решаването й служителите на Отдел „Пътна полиция“ – СДВР (ОПП-СДВР) установяват, че са налице данни за извършено престъпление от Г.С. и я докладват на СРП.

Наблюдаващият прокурор е разпоредил проверка, в която следва да се установи на какво се дължи забавянето от година и половина на доклада на образуваната полицейска преписка пред СРП.

В хода на извършената проверка е установено, че през януари 2021 г. от ОПП-СДВР е изготвено наказателно постановление спрямо Г.С., което не му е връчено. Не е уведомено друго отделение на МВР, нито компетентната прокуратура. От приложената справка става ясно, че материалите са деловодно изведени от ОПП-СДВР чак на 06 юли 2022 г. Установен е и аналогичен случай с невръчено наказателно постановление спрямо Семерджиев и през 2010 г.

Наблюдаващият прокурор е дал указания да се установи кой служител е държал документите, как го е направил и защо са били в ОПП-СДВР, а не са връчени на Г.С. и не са били уведомени други отдели на МВР и прокуратурата, както и какви действия са предприети или не са предприети във връзка с това.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Тристранният съвет обсъжда Закона за ДДС, подоходното облагане и акцизите

Дани Тренчева

Млад баща от Велинград се бори за живота си, да му помогнем!

admin

Днес е Голяма Богородица

admin

Без допълнителните машини на балотажа в неделя

Дани Тренчева

Арестуваха двама мъже за трафик на мигранти

admin

Нова бомбена заплаха за пътнически самолет вдигна българските МиГ-29

Leave a Comment