23.02.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Окончателно: ВАС спря процедурата за възлагане на обществена поръчка за изграждане на ключова улица в Благоевград

ВАС спря обществената поръчка за изграждане на ул. „Промишлена“ в Благоевград.

С РЕШЕНИЕ № 498, от 17.01.2023 год., Върховният административен съд на Република България, в съдебно заседание провело се на 14. 12. 2022 година отменя решение на КЗК, която класира на 1-во място благоевградската фирма „Растер Юг“  и решение на кмета на община Благоевград,  за откриване на открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет “ Изграждане на улица „Промишлена“ гр. Благоевград.

Сагата с улица „Промишлена“ е от десетилетие и изграждането и се очаква от благоевградчани, за да се облекчи трафика в града и към кварталите „Еленово“ и „Ален мак“. Спирането на процедурата със сигурност ще забави изграждането и е много вероятно, то да не може да започне в рамките на настоящата година.

Кметът Илко Стоянов подписа договора за финансиране на дейностите по изграждане на улица „Промишлена“ с МРРБ на 26 октомври 2022 година. Предвиденият финансов ресурс бе в размер на 7 697 269.79 лева, като първоначално общинска администрация трябваше да  получи 50% от тях.

Предвидено бе улица „Промишлена“ да свързва бул. „Димитър Солунски“  с кварталите „Еленово“ и „Ален мак“. С реализиране на обекта значително ще бъде облекчен автомобилният трафик от централна градска част за двата квартала, както и обратния маршрут. Пешеходците също ще бъдат улеснени.
Припомняме, че усилията на няколко предходни кметски екипа бяха насочени именно в тази посока, но никой от тях не се увенча с успех, заради липса на цялостна подготовка.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Народни избраници от Благоевградско със завидни имоти и спестявания

admin

Поликлиниката в Банско с нова визия

admin

Започна голямото теглене в Операция „Коледно писмо“ на Детска градина „Радост“

Дани Тренчева

Община Симитли почете героите от Орловец

admin

Aнкетата за избор на място за изграждане на площадка за кучета приключи. Жителите на Благоевград избраха кв. „Еленово“

Дани Тренчева

Председателят на ОбС – Банско К. Загорчин: Стига спекулации със зоната около хижа „Г. Делчев“, 90% от нея е частна, никой още не е поискал да строи

admin

Leave a Comment