17.06.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Община Благоевград възражда фестивалния туризъм! По предложение на кмета Илко Стоянов бе създадено дружество „Арт стейдж енд фест“

С 31 гласа „за“, 6 „против“ и 1 „въздържал се“, общинските съветници подкрепиха предложението на кмета на Благоевград Илко Стоянов да бъде създадено еднолично общинско дружество с ограничена отговорност „Арт стейдж енд фест“. Дейността му ще бъде тясно свързана с организиране и провеждане на културни, спортни, социални и туроператорски мероприятия, неизменно свързани с дейностите, провеждани от Община Благоевград. Целта е новото звено да генерира приходи, като с част от тях да бъде обезпечена самоиздръжката му, а останалите да бъдат начислявани като печалба.

Чрез организирането и реализирането на фестивали и културни събития от „Арт стейдж енд фест“ ще бъдат създадени възможности за развитие на туризма в областния център. Това от своя страна значително ще подпомогне местната икономика, в това число малкия и средния бизнес на територията на Благоевград.

По време на сесията стана ясно, че новото дружество ще използва налични активи на Общината за реализиране на дейността си, с цел да бъде облекчен бюджетът  на администрацията.

Related posts

И Крупник почете 144-та годишнина от Освобождението на България

Дани Тренчева

Около 130 000 лв. са нужни за ремонт на опожарения блок в Благоевград

Дани Тренчева

Наядкари пожелаха здраве на жителите на село Сушица и община Симитли

Дани Тренчева

С нарушено водоподаване ще бъдат част от улиците в Симитли

Дани Тренчева

Бургаска и старозагорска фирма се конкурират коя да доставя осветителни тела за нуждите на община Благоевград

admin

Феновете организираха голям празник за 100-годишнината на ФК Пирин – Благоевград

admin

Leave a Comment