29.03.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Новият мост, свързващ град Симитли и кв. „Ораново“, е готов на над 90 %

Новият мост, който ще свързва град Симитли с кв. „Ораново“, главен път Е-79 и второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев, е готов на над 90 %. Бетоновата конструкция е готова с преходните и предпреходните плочи.

В рамките на днешния ден започна монтирането на оградите при пешеходните зони и на мантинелите, както и поставянето на хидроизолция, преди полагането на асфалтовия пласт.

Очаква се до края на тази седмица, при благоприятни метеорологични условия, да започне самото асфалтиране на мостовото съоръжение. Остава да се направят двете фуги, както и да се монтира LED осветлението. Това означава, че до броени дни мостът ще бъде завършен и в най – кратък срок ще бъде пуснат в експлоатация. 

Днес проверка на място извършиха кметът на община Симитли Апостол Апостолов и народният представител Стефан Апостолов, които разговаряха с работниците, както и с представители на фирмата – изпълнител, отговаряща за изграждането на новото мостово съоръжение. 

Related posts

След двукратно обявяване на поръчката комисията реши: Гоцеделчевската фирма „Транспомед” ще вози пациентите за диализно лечение от Разлог, Банско и Якоруда

Дани Тренчева

Издирват изчезнал 33-годишен мъж в Сандански

Дани Тренчева

Евродепутатът Ангел Джамбазки повежда листата на ВМРО в област Благоевград

Дани Тренчева

Задържаха трима мъже и пет жени за побой в Банско

Дани Тренчева

“Продължаваме Промяната“ регистрира листата си за участие в изборите за Народно събрание в град Благоевград.

Дани Тренчева

АМ „Струма“ във вода от дъжда, две катастрофи в района Благоевград-София

admin

Leave a Comment