22.06.2024
Covid-19 Благоевград Пулсът на Югозапада

Нови противоепидемични мерки в Благоевградска област

Нови ограничителни мерки срещу разпространението на COVID-19 влизат в сила от днес в Благоевградска област и ще бъдат с продължителност 2 седмици. Заведенията и нощните клубове ще работят с половината от капацитета и площта си, но нямат ограничения в работното време.

В цялата област се затварят езиковите и други образователни центрове и школи, както и пренсионерските клубове. Преустановява се организацията и провеждането на екскурзии в страната, музикални събития, фестивали и събори. Спортните събития се провеждат без публика и при строго спазване на мерките за безопасност, включително с предварително тестване.

Големите търговски обекти се задължават да контролират входовете и броя на посетителите, за да няма струпване. Във всички затворени пространства, както и на откритите пазари носенето на маски е задължително. Работодателите трябва максимално да огранизират за служителите си работа от разстояние.

Заведенията ще работят с 50% от капацитета и местата за посетители, като зеленият сертификат остава задължителен. Няма да има обаче ограничения в работното време, уточни областният управител Валери Сарандев.

От днес всички ученици са в междусрочна ваканция, но вечерният час в областта за тях остава – 20 часа.

Източник: Радио Благоевград

Related posts

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов: Честит патронен празник на училищата в Симитли и Крупник

admin

Сербезова: Търсят се възможности за осигуряване на ваксината на Novavax

Дани Тренчева

Болнично отделение тъне в разруха: Даряващите кръв в ОТХ към МБАЛ-Благоевград застрашени от падаща мазилка и течаща от покрива от вода

admin

Малките гимнастички от община Симитли завоюваха много награди в състезание по художествена гимнастика

admin

Кола се обърна по таван на АМ „Струма“ край Кочериново

Дани Тренчева

515 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през изминалитe 24 часа

Дани Тренчева

Leave a Comment