29.11.2022
Covid-19 Благоевград Пулсът на Югозапада

Нови противоепидемични мерки в Благоевградска област

Нови ограничителни мерки срещу разпространението на COVID-19 влизат в сила от днес в Благоевградска област и ще бъдат с продължителност 2 седмици. Заведенията и нощните клубове ще работят с половината от капацитета и площта си, но нямат ограничения в работното време.

В цялата област се затварят езиковите и други образователни центрове и школи, както и пренсионерските клубове. Преустановява се организацията и провеждането на екскурзии в страната, музикални събития, фестивали и събори. Спортните събития се провеждат без публика и при строго спазване на мерките за безопасност, включително с предварително тестване.

Големите търговски обекти се задължават да контролират входовете и броя на посетителите, за да няма струпване. Във всички затворени пространства, както и на откритите пазари носенето на маски е задължително. Работодателите трябва максимално да огранизират за служителите си работа от разстояние.

Заведенията ще работят с 50% от капацитета и местата за посетители, като зеленият сертификат остава задължителен. Няма да има обаче ограничения в работното време, уточни областният управител Валери Сарандев.

От днес всички ученици са в междусрочна ваканция, но вечерният час в областта за тях остава – 20 часа.

Източник: Радио Благоевград

Related posts

Председателят на ОбС – Симитли Вилимир Александров представи мерките, които общината предприе за справяне с COVID кризата по време на научен форум

Без „СИНЯ ЗОНА“ на 24, 25 и 26 декември в Сандански!

Дани Тренчева

Община Благоевград отправя „Зимно предизвикателство“ към деца и младежи

Дани Тренчева

ЕК: Ваксинационната кампания в ЕС е успех, осигурени са допълнителни дози

Дани Тренчева

Огнище на африканска чума по свинете е установено в Благоевградско

Дани Тренчева

МВР и РЗИ със съвместни мерки за контрол на сертификатите за ваксиниране

Дани Тренчева

Leave a Comment