29.06.2022
Covid-19 Благоевград Пулсът на Югозапада

Нови противоепидемични мерки в Благоевградска област

Нови ограничителни мерки срещу разпространението на COVID-19 влизат в сила от днес в Благоевградска област и ще бъдат с продължителност 2 седмици. Заведенията и нощните клубове ще работят с половината от капацитета и площта си, но нямат ограничения в работното време.

В цялата област се затварят езиковите и други образователни центрове и школи, както и пренсионерските клубове. Преустановява се организацията и провеждането на екскурзии в страната, музикални събития, фестивали и събори. Спортните събития се провеждат без публика и при строго спазване на мерките за безопасност, включително с предварително тестване.

Големите търговски обекти се задължават да контролират входовете и броя на посетителите, за да няма струпване. Във всички затворени пространства, както и на откритите пазари носенето на маски е задължително. Работодателите трябва максимално да огранизират за служителите си работа от разстояние.

Заведенията ще работят с 50% от капацитета и местата за посетители, като зеленият сертификат остава задължителен. Няма да има обаче ограничения в работното време, уточни областният управител Валери Сарандев.

От днес всички ученици са в междусрочна ваканция, но вечерният час в областта за тях остава – 20 часа.

Източник: Радио Благоевград

Related posts

Маруся Филатова: В плана ни за интегрирано развитие ще бъде дефинира нова визия, стратегическите цели и приоритетите за развитието на община Симитли в периода 2021 – 2027 г.

Дани Тренчева

Кукерски игри в Пиринско в седмицата на прошката

Дани Тренчева

Ученици в 15 области остават вкъщи до новата доставка на тестове

Дани Тренчева

Проф. Маргарита Апостолова: Хората с определен брой антитела могат да получат зелен сертификат

Дани Тренчева

Вероятно в началото на 2022 г. у нас ще пристигне ваксината срещу COVID-19 за деца

Дани Тренчева

Училището в село Долно Осеново вече има участник в регионалния кръг на Spelling Bee

Дани Тренчева

Leave a Comment