24.04.2024
Covid-19 Благоевград Пулсът на Югозапада

Нови противоепидемични мерки в Благоевградска област

Нови ограничителни мерки срещу разпространението на COVID-19 влизат в сила от днес в Благоевградска област и ще бъдат с продължителност 2 седмици. Заведенията и нощните клубове ще работят с половината от капацитета и площта си, но нямат ограничения в работното време.

В цялата област се затварят езиковите и други образователни центрове и школи, както и пренсионерските клубове. Преустановява се организацията и провеждането на екскурзии в страната, музикални събития, фестивали и събори. Спортните събития се провеждат без публика и при строго спазване на мерките за безопасност, включително с предварително тестване.

Големите търговски обекти се задължават да контролират входовете и броя на посетителите, за да няма струпване. Във всички затворени пространства, както и на откритите пазари носенето на маски е задължително. Работодателите трябва максимално да огранизират за служителите си работа от разстояние.

Заведенията ще работят с 50% от капацитета и местата за посетители, като зеленият сертификат остава задължителен. Няма да има обаче ограничения в работното време, уточни областният управител Валери Сарандев.

От днес всички ученици са в междусрочна ваканция, но вечерният час в областта за тях остава – 20 часа.

Източник: Радио Благоевград

Related posts

В СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли връчиха специални награди на изявени ученици, класирали се на челни места в национални конкурси

Дани Тренчева

Ден на приятелството бе отбелязан в Центъра за настаняване от семеен тип за лица с деменция в Симитли

Дани Тренчева

580 случая на КОВИД-19 у нас пред последното денонощие

admin

Увеличават цените за автобусни билети в района на Разлог – Банско – Гоце Делчев

Дани Тренчева

9 916 нови случая на коронавирусна инфекция са доказани у нас през изминалото денонощие

Дани Тренчева

Андрей Ковачев: На европейско ниво няма да се вземе решение за задължителна ваксинация

Дани Тренчева

Leave a Comment