27.01.2022
България

Нинова: Съдът е отхвърлил и жалбата на А1 срещу забраната да вдига цените

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова обяви, че Административен съд София-град е отхвърлил и жалбата на „А1 България“ срещу заповедта, инициирана от нея и екипа на Министерството на икономиката и индустрията, с която е забранено на търговеца да използва нелоялна търговска практика, а именно: да индексира цените по ред, който не е предвиден в сключените между него и потребителите договори.

Според мотивите на жалбоподателя не са налице достатъчно мотиви от страна на КЗП за допускане на предварително изпълнение на заповедта, поради „накърняване на обществен и държавен интерес“. 

Министър Нинова отново заяви, че в момента повишаването на цените и натискът върху живота на хората е въпрос от най-висок обществен интерес и тя ще отстоява докрай позицията си в тяхна защита.

Жалбата на „А1 България“ остава без уважение и дава възможност това определение да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в седемдневен срок.

Във вторник Административен съд София-град отхвърли и жалбата на „Теленор България“ срещу заповедта на министъра. С този акт Министерството на икономиката и индустрията спечели на първа инстанция делото срещу мобилните оператори. А предварителното изпълнение на заповедта остава в сила. 

Източник: БНР

Related posts

„Пътна полиция“ започва акция „Зима“

Дани Тренчева

Първи съмнения за Омикрон у нас

Дани Тренчева

Експерти: Имотите ще продължат да поскъпват и през тази година

Дани Тренчева

Денков: Искаме най-късно във вторник всички ученици да се върнат в клас

Дани Тренчева

Прогноза за времето – 17 декември 2021

Дани Тренчева

Разбиха престъпна група за подпомагане на нелегални мигранти в страната

Дани Тренчева

Leave a Comment