29.03.2024
България

Нинова: Съдът е отхвърлил и жалбата на А1 срещу забраната да вдига цените

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова обяви, че Административен съд София-град е отхвърлил и жалбата на „А1 България“ срещу заповедта, инициирана от нея и екипа на Министерството на икономиката и индустрията, с която е забранено на търговеца да използва нелоялна търговска практика, а именно: да индексира цените по ред, който не е предвиден в сключените между него и потребителите договори.

Според мотивите на жалбоподателя не са налице достатъчно мотиви от страна на КЗП за допускане на предварително изпълнение на заповедта, поради „накърняване на обществен и държавен интерес“. 

Министър Нинова отново заяви, че в момента повишаването на цените и натискът върху живота на хората е въпрос от най-висок обществен интерес и тя ще отстоява докрай позицията си в тяхна защита.

Жалбата на „А1 България“ остава без уважение и дава възможност това определение да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в седемдневен срок.

Във вторник Административен съд София-град отхвърли и жалбата на „Теленор България“ срещу заповедта на министъра. С този акт Министерството на икономиката и индустрията спечели на първа инстанция делото срещу мобилните оператори. А предварителното изпълнение на заповедта остава в сила. 

Източник: БНР

Related posts

Мълния уби млад мъж

admin

Новият военен министър Драгомир Заков положи клетва пред депутатите

Дани Тренчева

Слънчево и топло време в последния октомврийски ден

admin

Радев: Правителството управлява успешно COVID кризата

Дани Тренчева

Президентът предлага България да е домакин на преговори между Украйна и Русия

Дани Тренчева

Собствениците на нощни заведения се срещнаха извънредно

Дани Тренчева

Leave a Comment