10.12.2023
България

Нинова: Съдът е отхвърлил и жалбата на А1 срещу забраната да вдига цените

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова обяви, че Административен съд София-град е отхвърлил и жалбата на „А1 България“ срещу заповедта, инициирана от нея и екипа на Министерството на икономиката и индустрията, с която е забранено на търговеца да използва нелоялна търговска практика, а именно: да индексира цените по ред, който не е предвиден в сключените между него и потребителите договори.

Според мотивите на жалбоподателя не са налице достатъчно мотиви от страна на КЗП за допускане на предварително изпълнение на заповедта, поради „накърняване на обществен и държавен интерес“. 

Министър Нинова отново заяви, че в момента повишаването на цените и натискът върху живота на хората е въпрос от най-висок обществен интерес и тя ще отстоява докрай позицията си в тяхна защита.

Жалбата на „А1 България“ остава без уважение и дава възможност това определение да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в седемдневен срок.

Във вторник Административен съд София-град отхвърли и жалбата на „Теленор България“ срещу заповедта на министъра. С този акт Министерството на икономиката и индустрията спечели на първа инстанция делото срещу мобилните оператори. А предварителното изпълнение на заповедта остава в сила. 

Източник: БНР

Related posts

Нови депутати положиха клетва на мястото на избраните за министри

Дани Тренчева

Прокуратурата разследва инцидента с бързия влак Варна-София

admin

Почитаме Св. свещеномъченик Теодот Киринейски

Дани Тренчева

Последен ден за подаване на заявления за подпомагане на лозарите

admin

Състоянието на Християн Пендиков се подобрява

admin

Движението по „Струма” върви към София, за Кулата е през Радомир

Дани Тренчева

Leave a Comment