26.04.2024
България

Готви ли ни изненада Малък Сечко: Времето през следващите дни

Днес преди обяд над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време, докато над Източна – облачността ще е значителна. До вечерта над по-голямата част от страната ще се заоблачи, но ще се задържи почти без валежи.

Ще духа слаб, в Източна България – умерен вятър от източната четвърт. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са от 8-10° в североизточните, до 18-19° в крайните югозападни райони, в София – около 14°. Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за февруари.

Източник: НИМХ

Черноморието

По Черноморието ще е предимно облачно, на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 8°-11°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините

Над планините ще преобладава слънчево време, но до края на деня постепенно ще се заоблачи; все още без валежи. Ще духа слаб, предимно юг-югозападен вятър, който привечер ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 1°.

Петък и събота

В петък ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, но в повечето райони тя ще е предимно значителна, а на отделни места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад. Дневните температури ще се понижат, но ще се задържи топло за периода.

В събота облачността временно ще намалее, но след обяд отново ще се увеличи. Вятърът от югозапад ще се усили, особено в Източна България и северно от планините. Температурите за кратко, но чувствително ще се повишат.

Related posts

Онлайн курсове за екологосъобразно, биологично земеделие

Дани Тренчева

Драстично поевтиняване на природния газ се очаква през октомври

admin

Изписаха Християн Пендиков от ВМА

admin

Държавата предлага още мерки заради високите цени на тока

За месец двама български прокурори напускат Европейската прокуратура

admin

Прокуратурата застана срещу майката на Пеевски по делото „Магнитски“

Leave a Comment