13.07.2024
България Политика

Нинова: БСП беше социалният стълб на това правителство

Това каза на пресконференция вицепремиерът и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова
БСП е бил социалният стълб на правителството в оставка. Около това се обединиха на съвместна пресконференция социалният министър в оставка Георги Гьоков и вицепремиерът и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова. Те дават отчет за свършеното до момента в състава на досегашното правителство.

„За нас социалната политика е абсолютен приоритет. За много краткото време и връхлетяни от много кризи, успяхме чрез бюджета да подкрепим семейства, домакинства, млади хора, деца, възрастни с 22 млрд. лева. Тези пари и политики бяха ориентирани към увеличаване на майчинството, безплатни детски градини и ясли, увеличаване на пенсиите, подкрепа на работещите, увеличаване на броя на семействата, които ще получат енергийни помощи през зимата. През цялото време политиката ни бе ориентирана към слабите, уязвимите, включително и към хората с увреждания“, посочи Нинова.

На предстоящите преговори за съставяне на правителство отново на първо място ще бъде поставен социалният елемент, допълни тя.

„За 7 месеца в социалната политика постигнахме неща, за които се борехме последните 10 години“, каза още Нинова и допълни, че приоритетен проблем остава инфлацията, цени, доходи, бедност и неравенство. Затова тя заяви, че в преговорите за съставяне на ново правителство, ще продължат да бъдат социалният стълб в политиката на България.

Related posts

Христо Иванов за българския вариант на закона „Магнитски“

admin

Отложиха делото срещу Нено Димов за водната криза в Перник

Дани Тренчева

Финансовото министерство с нов дълг за 300 милиона лева

Министър Божанов: Есента отпадат сините талони и гражданската отговорност

19 употребили алкохол и 9 употребили наркотици шофьори хвана МВР за ден

admin

Над 14 процента по-ниска цена на природния газ предлагат от „Булгаргаз“

admin

Leave a Comment