29.03.2024
България

Наши хотелиери и ресторантьори са готови да осигурят престой и работа на българите от Украйна у нас

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) изказва съчувствие и съпричастност към гражданите на Украйна за трудната ситуация, в която се намират. Надяваме се ситуацията да приключи максимално бързо и без човешки жертви, заяви председателят на БХРА Георги Щерев, цитиран в прессъобщение на организацията.

Членовете на организацията са готови да настанят българските бежанци от Украйна в местата за настаняване и подкрепят идеята на премиера Кирил Петков това да се случи с финансовата подкрепа на държавата, обясни зам.-председателят на БХРА Веселин Налбантов.

Той посочи, че БХРА е готова и да осигури работа на българските граждани, които се евакуират у нас. Към момента се говори за 4000 души, посочи той. Това е мнението на наши колегите от ваканционните комплекси, заяви Налбантов.

Надяваме се държавата да подпомогне за транспортиране и настаняване на българските бежанци у нас, но и ние самите сме готови дори да отидем на място в Украйна и да помогнем за пристигането на тези български граждани у нас, посочи Налбантов.

Източник: БТА

Related posts

Прогноза за времето – 15 декември 2021

Дани Тренчева

Радев: Изборите са възможност да санкционирате лъжата

Дани Тренчева

ВАС отхвърли жалбите срещу решението на ЦИК за броенето на всички разписки

Дани Тренчева

Честваме Св. преподобни Патапий Египетски, чудотворец

Дани Тренчева

Кола с мигранти се обърна след гонка край София, има загинал

admin

„Булгаргаз“ с предложение за по-висока от обявената цена на природния газ за декември

admin

Leave a Comment