10.12.2023
България

Наши хотелиери и ресторантьори са готови да осигурят престой и работа на българите от Украйна у нас

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) изказва съчувствие и съпричастност към гражданите на Украйна за трудната ситуация, в която се намират. Надяваме се ситуацията да приключи максимално бързо и без човешки жертви, заяви председателят на БХРА Георги Щерев, цитиран в прессъобщение на организацията.

Членовете на организацията са готови да настанят българските бежанци от Украйна в местата за настаняване и подкрепят идеята на премиера Кирил Петков това да се случи с финансовата подкрепа на държавата, обясни зам.-председателят на БХРА Веселин Налбантов.

Той посочи, че БХРА е готова и да осигури работа на българските граждани, които се евакуират у нас. Към момента се говори за 4000 души, посочи той. Това е мнението на наши колегите от ваканционните комплекси, заяви Налбантов.

Надяваме се държавата да подпомогне за транспортиране и настаняване на българските бежанци у нас, но и ние самите сме готови дори да отидем на място в Украйна и да помогнем за пристигането на тези български граждани у нас, посочи Налбантов.

Източник: БТА

Related posts

3462 са новите случаи на Covid-19 у нас

Дани Тренчева

МВР: Започна процедура по отнемане на лиценза на „Делта Гард“

Дани Тренчева

С кого е бил преди смъртта си Ангел Христов

admin

От 17 юни пътят през Кресна ще е с колчета срещу изпреварване

КЗП извършва проверка на обявените намерения на мобилни оператори за повишаване на цените

Дани Тренчева

Румен Радев: Има риск да загубим въздушния си суверенитет

Leave a Comment