09.02.2023
България

Наши хотелиери и ресторантьори са готови да осигурят престой и работа на българите от Украйна у нас

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) изказва съчувствие и съпричастност към гражданите на Украйна за трудната ситуация, в която се намират. Надяваме се ситуацията да приключи максимално бързо и без човешки жертви, заяви председателят на БХРА Георги Щерев, цитиран в прессъобщение на организацията.

Членовете на организацията са готови да настанят българските бежанци от Украйна в местата за настаняване и подкрепят идеята на премиера Кирил Петков това да се случи с финансовата подкрепа на държавата, обясни зам.-председателят на БХРА Веселин Налбантов.

Той посочи, че БХРА е готова и да осигури работа на българските граждани, които се евакуират у нас. Към момента се говори за 4000 души, посочи той. Това е мнението на наши колегите от ваканционните комплекси, заяви Налбантов.

Надяваме се държавата да подпомогне за транспортиране и настаняване на българските бежанци у нас, но и ние самите сме готови дори да отидем на място в Украйна и да помогнем за пристигането на тези български граждани у нас, посочи Налбантов.

Източник: БТА

Related posts

Общо 167 преписки и 30 досъдебни производства са образувани за президентските избори

Дани Тренчева

Честваме деня на св. Григорий Богослов

Дани Тренчева

Нов арест на Борисов – след еврокорекция на атаката

Нов рекорд на заразените с коронавирус у нас за денонощие – 6816 случая

Дани Тренчева

Ресторантьори: Зелен сертификат за всички или цялостното му отпадане

Дани Тренчева

Депутатите решиха за зеления сертификат в НС

Дани Тренчева

Leave a Comment