29.05.2024
България

Наши хотелиери и ресторантьори са готови да осигурят престой и работа на българите от Украйна у нас

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) изказва съчувствие и съпричастност към гражданите на Украйна за трудната ситуация, в която се намират. Надяваме се ситуацията да приключи максимално бързо и без човешки жертви, заяви председателят на БХРА Георги Щерев, цитиран в прессъобщение на организацията.

Членовете на организацията са готови да настанят българските бежанци от Украйна в местата за настаняване и подкрепят идеята на премиера Кирил Петков това да се случи с финансовата подкрепа на държавата, обясни зам.-председателят на БХРА Веселин Налбантов.

Той посочи, че БХРА е готова и да осигури работа на българските граждани, които се евакуират у нас. Към момента се говори за 4000 души, посочи той. Това е мнението на наши колегите от ваканционните комплекси, заяви Налбантов.

Надяваме се държавата да подпомогне за транспортиране и настаняване на българските бежанци у нас, но и ние самите сме готови дори да отидем на място в Украйна и да помогнем за пристигането на тези български граждани у нас, посочи Налбантов.

Източник: БТА

Related posts

Задържаха 40 годишна жена, опряла нож в тялото на момче

admin

Омбудсманът поиска от депутатите COVID добавките към пенсиите да не се удържат от ЧСИ

ГДНП припомня на шофьорите да не оставят автомобилите си запалени и без надзор

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 2 март

admin

Задържаха собственика на ФК Марек (Дупница) за разпространение на акцизни стоки

Черна статистика

admin

Leave a Comment