29.03.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Наложени са наказания по дела на Окръжна прокуратура – Благоевград за производство, държане и разпространение на наркотици

С наложено наказание от 1 година „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок приключи делото срещу Д.Б., привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Благоевград за произвеждане и държане на високорисково наркотично вещество. Извършеното от него деяние е квалифицирано по чл. 354а, ал. 1, изр.1 пр. 1 и пр. 4 от НК.

На 23.12.2020 г. в дома на 63-годишния мъж в гр. Банско била открита марихуана, разпределена на няколко части. Общата стойност на държаната от него дрога, с различно съдържание на активен компонент тетрахидроканабинол, е 6 766,16 лева.

Подсъдимият Д.Б. се е признал за виновен и се е споразумял с Окръжна прокуратура – Благоевград. Съдът е одобрил сключеното между страните споразумение. Наркотикът е предаден за унищожаване.

По друго дело на Окръжна прокуратура – Благоевград с подсъдимия А.К. (на 22 години), обвинен за държане на наркотици с цел разпространение и пласирането им, също е постигнато споразумение.

Вечерта на 08.10.2017 г., в с. Долна Градещница, община Кресна, подсъдимият разпространил марихуана. Освен това той държал в себе си и в лек автомобил същия наркотик.

С определение на съда на А.К. е наложено наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок. То има последиците на влязла в сила присъда.

Related posts

ФК „Септември“ (Симитли) пуска бонус за своите фенове

Дани Тренчева

От днес благоевградчани плащат по 30 лв. за скоба и 80 лв. за репатриране с паяк

admin

Почина благоевградчанинът Стойчо Кръстев

admin

Митнически служители задържаха 21 718 облекла и обувки в района на ГКПП Кулата

Дани Тренчева

Водоподаването в селата Крупник и Полена ще бъде спряно поради авария днес

Дани Тренчева

„Септември“ (Симитли) загуби важни три точки в мач срещу „Септември“ (София)

admin

Leave a Comment