25.01.2022
Благоевград Пулсът на Югозапада

Наложени са наказания по дела на Окръжна прокуратура – Благоевград за производство, държане и разпространение на наркотици

С наложено наказание от 1 година „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок приключи делото срещу Д.Б., привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Благоевград за произвеждане и държане на високорисково наркотично вещество. Извършеното от него деяние е квалифицирано по чл. 354а, ал. 1, изр.1 пр. 1 и пр. 4 от НК.

На 23.12.2020 г. в дома на 63-годишния мъж в гр. Банско била открита марихуана, разпределена на няколко части. Общата стойност на държаната от него дрога, с различно съдържание на активен компонент тетрахидроканабинол, е 6 766,16 лева.

Подсъдимият Д.Б. се е признал за виновен и се е споразумял с Окръжна прокуратура – Благоевград. Съдът е одобрил сключеното между страните споразумение. Наркотикът е предаден за унищожаване.

По друго дело на Окръжна прокуратура – Благоевград с подсъдимия А.К. (на 22 години), обвинен за държане на наркотици с цел разпространение и пласирането им, също е постигнато споразумение.

Вечерта на 08.10.2017 г., в с. Долна Градещница, община Кресна, подсъдимият разпространил марихуана. Освен това той държал в себе си и в лек автомобил същия наркотик.

С определение на съда на А.К. е наложено наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок. То има последиците на влязла в сила присъда.

Related posts

Община Сандански ще отбележи 109 години от освобождението на Свети Врач

Дани Тренчева

Земеделска професионална гимназия „Кл. Тимирязев“ гр. Сандански с поредна нова придобивка!

admin

Туроператори в Благоевград: Повече от 50% са отменените резервации

Дани Тренчева

Коледното настроение в Детска градина „Радост“ започна!

Дани Тренчева

Започна изграждането на параклиса „Св. Четиридесет мъченици“ в село Полето

Дани Тренчева

Временно се преустановява приемът на граждани в сградата на община Банско

Дани Тренчева

Leave a Comment