07.06.2023
112 България

Мъжът, обвинен за убийството на жена в Разград, остава в ареста

Окръжен съд-Разград уважи искането на Окръжната прокуратура и определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 44-годишния испански гражданин, привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 116 от НК – убийството на неговата съпруга.

След няколкодневно издирване на изчезнала 40-годишна жена от Разград, е установено, че тя е станала жертва на тежко криминално престъпление. В резултат на извършените издирвателни действия, в нощта на 15 срещу 16 декември, в околностите на Разград, са намерени останки от тялото й. Самото убийство е извършено в жилището, което семейството на жертвата обитавало в града.

Във връзка с извършването на убийството на жената е задържан нейният съпруг. Първоначално той опитал да заблуди разследващите, че не знае къде е неговата съпруга, и им представил алиби. В хода на работата по случая обаче, алибито не се потвърдило, мъжът е засечен от камери за видеонаблюдение и срещу него са събрани достатъчно доказателства. Последвали самопризнания от страна на обвиняемия, който е съдействал на разследващите органи.

П.С. беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор с цел довеждането му пред Окръжен съд-Разград, който определи най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Варна.

Related posts

След заседание на МС: Студентите плащат средно 1050 лв. такса за обучение

admin

Уволненото ръководство на ВМЗ-Сопот обвини Нинова в лъжа

НЗОК и Българския фармацевтичен съюз сключиха споразумение за сътрудничество

Дани Тренчева

И работодателските организации излизат на протест

admin

Депутатите удължиха работното си време

Дани Тренчева

Управляващите се разбраха за дълговете към пътните фирми

Leave a Comment