18.06.2024
Covid-19 България

МОН получи още 86 000 теста за ученици

Министерството на образованието и науката получи нова пратка с 86 000 теста за COVID-19. Доставеното количество е в рамките на втората обществена поръчка, обявена от МЗ за образователната система.

Тестовете са със същите характеристики и от същия тип като избраните от Здравното министерство при първата поръчка, резултатите от която бяха обявени на 2 ноември 2021 г. Новата пратка ще бъде разпределена в четири области – Пловдив, Бургас, Русе и Враца.

Първата доставка от 200 000 теста беше изпратена до училищата в 13 области в страната, включително в София. Това позволи на десетки хиляди ученици от I до IV клас да се върнат в училище днес.

Първото тестване премина при много добра организация. Опитът показа, че дори в големите паралелки процесът не отнема повече от 20-30 минути, уточняват от МОН. 

Освен учители и непедагогически специалисти, в изследването се включиха десетки доброволци – родители, медицински специалисти, студенти по медицина, медиатори. От МОН благодарят за безценната подкрепа на всички тях.

Related posts

Мутафчийски: Все повече пациенти признават,че са с фалшив сертификат, когато се влошат

Дани Тренчева

Съветът на Европа настоя България да ограничи влиянието на главния прокурор

Дани Тренчева

Болниците в Югозападна България препълнени с COVID пациенти

Дани Тренчева

Викат Рашков на разпит по делото „Хемус“

Дани Тренчева

2 426 са новозаразените с COVID-19 лица у нас

Дани Тренчева

Президентът поздрави българските дипломати

admin

Leave a Comment