23.01.2022
Covid-19 България

МОН получи още 86 000 теста за ученици

Министерството на образованието и науката получи нова пратка с 86 000 теста за COVID-19. Доставеното количество е в рамките на втората обществена поръчка, обявена от МЗ за образователната система.

Тестовете са със същите характеристики и от същия тип като избраните от Здравното министерство при първата поръчка, резултатите от която бяха обявени на 2 ноември 2021 г. Новата пратка ще бъде разпределена в четири области – Пловдив, Бургас, Русе и Враца.

Първата доставка от 200 000 теста беше изпратена до училищата в 13 области в страната, включително в София. Това позволи на десетки хиляди ученици от I до IV клас да се върнат в училище днес.

Първото тестване премина при много добра организация. Опитът показа, че дори в големите паралелки процесът не отнема повече от 20-30 минути, уточняват от МОН. 

Освен учители и непедагогически специалисти, в изследването се включиха десетки доброволци – родители, медицински специалисти, студенти по медицина, медиатори. От МОН благодарят за безценната подкрепа на всички тях.

Related posts

Възстановяват плановия прием в болниците

Дани Тренчева

Комисия реши: В парламента със зелен сертификат, депутатите да си плащат тестовете

Дани Тренчева

Десислава Атанасова: 47-ото Народно събрание няма да има дълъг живот

Дани Тренчева

COVID-19: Турция започна поставянето на пета бустерна доза

Дани Тренчева

От 25 декември размерът на трудовите пенсии ще се изчислява с по-висока тежест на осигурителния стаж

Дани Тренчева

ЕК обмисля да удължи валидността на COVID сертификатите

Дани Тренчева

Leave a Comment