04.12.2023
Covid-19 България

МОН получи още 86 000 теста за ученици

Министерството на образованието и науката получи нова пратка с 86 000 теста за COVID-19. Доставеното количество е в рамките на втората обществена поръчка, обявена от МЗ за образователната система.

Тестовете са със същите характеристики и от същия тип като избраните от Здравното министерство при първата поръчка, резултатите от която бяха обявени на 2 ноември 2021 г. Новата пратка ще бъде разпределена в четири области – Пловдив, Бургас, Русе и Враца.

Първата доставка от 200 000 теста беше изпратена до училищата в 13 области в страната, включително в София. Това позволи на десетки хиляди ученици от I до IV клас да се върнат в училище днес.

Първото тестване премина при много добра организация. Опитът показа, че дори в големите паралелки процесът не отнема повече от 20-30 минути, уточняват от МОН. 

Освен учители и непедагогически специалисти, в изследването се включиха десетки доброволци – родители, медицински специалисти, студенти по медицина, медиатори. От МОН благодарят за безценната подкрепа на всички тях.

Related posts

Прокуратурата се захваща с поръчката на тестовете за ученици

Дани Тренчева

Нова система за разделно събиране ще оскъпи дрехите и обувките, но ще разтовари сметищата

admin

Днес се почита паметта на св. Григорий Богослов

admin

СЗОК работи в нарушение на новите мерки заради липсата на достатъчно персонал със зелен сертификат

Дани Тренчева

Ковид-19 за последното денонощие

admin

Удължават платения отпуск за непедагогическия персонал в училищата и градините

Дани Тренчева

Leave a Comment