10.12.2023
България Политика

Премиерът заминава за Баку, за да потвърди количествата азерски газ за България

Премиерът Кирил Петков заяви, че тази седмица ще пътува до Баку, Азербайджан, за да потвърди количествата азерски газ, които да бъдат доставени в страната. Пред журналисти във Велико Търново, където е на посещение, Петков посочи, че очаква още през юли да заработи интерконектора с Гърция, по който да потече азерски газ в размер от 1 млрд. кубични метра годишно.

„Опитваме да направим микса между втечнен газ и азерски газ, така че средната цена на доставка да бъде по-добра от тази на „Газпром“, за да сме сигурни, че българската икономика стои конкурентоспособна и е диверсифицирана“, коментира министър-председателят.

По повод на политическа ситуация в страната премиерът обяви, че очаква правителството да продължи да работи стабилно, въпреки напускането на коалицията от страна на „Има такъв народ“. Според Петков ръководството на „Има такъв народ“ е предприемало действия, от които е изглеждало, че не желае приемането на промени в закона за антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

„Идеите, които идваха от ръководството на „Има такъв народ“, изглеждаха, че все едно искат да го блокират, вместо да го направят по-ефективен“, посочи още той.

По казуса с автомагистрала „Хемус“ и разследването по случая, Петков посочи, че прокуратурата не си върши работа, а от „Продължаваме Промяната“ отдавна искат оставката на главния прокурор Иван Гешев.

Related posts

Общо звено между прокуратурата и ДАНС за изборите на 2 април

admin

Алибегов: Ще кажем на служителите да идват на работа и без сертификат

Дани Тренчева

НАП: Български пощи не приемат годишни данъчни декларации

admin

НСИ: Над четвърт милион българи са без работа

Дани Тренчева

Туристическият бизнес настоява за зелен сертификат за всички български граждани

Дани Тренчева

НС прие законопроекта за намаляване на цените на горивата

admin

Leave a Comment