28.11.2022
България Политика

Премиерът заминава за Баку, за да потвърди количествата азерски газ за България

Премиерът Кирил Петков заяви, че тази седмица ще пътува до Баку, Азербайджан, за да потвърди количествата азерски газ, които да бъдат доставени в страната. Пред журналисти във Велико Търново, където е на посещение, Петков посочи, че очаква още през юли да заработи интерконектора с Гърция, по който да потече азерски газ в размер от 1 млрд. кубични метра годишно.

„Опитваме да направим микса между втечнен газ и азерски газ, така че средната цена на доставка да бъде по-добра от тази на „Газпром“, за да сме сигурни, че българската икономика стои конкурентоспособна и е диверсифицирана“, коментира министър-председателят.

По повод на политическа ситуация в страната премиерът обяви, че очаква правителството да продължи да работи стабилно, въпреки напускането на коалицията от страна на „Има такъв народ“. Според Петков ръководството на „Има такъв народ“ е предприемало действия, от които е изглеждало, че не желае приемането на промени в закона за антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

„Идеите, които идваха от ръководството на „Има такъв народ“, изглеждаха, че все едно искат да го блокират, вместо да го направят по-ефективен“, посочи още той.

По казуса с автомагистрала „Хемус“ и разследването по случая, Петков посочи, че прокуратурата не си върши работа, а от „Продължаваме Промяната“ отдавна искат оставката на главния прокурор Иван Гешев.

Related posts

Държавата ще подпомогне автобусните превозвачи в размер на 40 млн. лева

Дани Тренчева

Божидар Божанов: Подготвя се система за е-гласуване

Средно по 50 човека на ден са губили живота си в изминалите 700 дни на пандемия

Дани Тренчева

Оставиха за постоянно в ареста обвинения в убийството на жена в София

Дани Тренчева

Осъдиха Бойко Борисов за клевета

admin

14% от взетите проби за COVID-19 са положителни

Дани Тренчева

Leave a Comment