28.01.2023
112 България

Митнически служители на МП Лесово откриха 58,766 кг хероин в лек автомобил с българска регистрация

Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 58,766 кг хероин във фабрична кухина на лек автомобил с българска регистрация.

Колата – „БМВ” кабрио, пристига на Митнически пункт Лесово на 11.12.2021 г. на входящо трасе от Турция за България, управлявана от български гражданин. В зоната за митнически контрол шофьорът и пътуваща с него жена са заявили, че нямат нищо за деклариране. При проверка на превозното средство митническите служители установяват, че фабричната кухина за прибиране на подвижния таван на автомобила не може да бъде отворена. Шофьорът е заявил, че устройството е повредено и така е закупил колата. Въпреки неговите твърдения митническите служители извършват щателна проверка и откриват във фабричната кухина общо 114 пакета, съдържащи кафяво прахообразно вещество. При извършен полеви наркотест веществото е реагирало на хероин. Общото му количество е 58,766 кг, съобщават от агенция „Митници“.

По цени на съдопроизводството стойността на наркотичното вещество възлиза на 2 347 080 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол. Шофьорът и неговата спътничка – и двамата български граждани, са задържани.

Това е най-голямото количество задържан хероин на Митнически пункт Лесово през последните 5 години.

Related posts

Верижна катастрофа на Е-79 край Рилци

Дани Тренчева

Мълния е вероятната причина за пожара край Рилския манастир

admin

Застрашени хора, чакат спасителите в Карловско

admin

Адвокатът на семейството на Милен Цветков за делото

admin

Кола блъсна 14-годишно дете на пешеходна пътека в Разград

Дани Тренчева

Прогноза за времето 30 декември 2021

Дани Тренчева

Leave a Comment