01.07.2022
България

Минстър Сербезова: До два месеца ще стане ясно направеното до сега по проекта за детска болница

Със заповед от 24 януари е създадена работна група от експерти, която до два месеца да анализира досега предприеманите действия по проекта за национална детска болница. Това каза министърът на здравеопазването Асена Сербезова по време на парламентарния контрол. По думите й ще се направи правен, финансов и медицински анализ за изграждането на детската болница.

„В момента се извършва проверка за извършените разходи за реализация на проекта и до месец след приключването на дейността на работната група, ще представим анализите”, каза още министър Сербезова.

Тя добави, че изграждането на национална детска болница е задача с голяма обществена значимост и трябва да бъде подходено със съответната сериозност и това да е част от цялостна концепция за развитие на детското здравеопазване.

„Екипът ни се въздържа от прибързани и необосновани решения по този казус и всяко наше действие е подложено на задълбочен анализ. С встъпването ми в длъжност едно от първото ми решение беше спирането на процедурата за вливането на двете болници – детската и болница „Лозенец“, за да се намери най-доброто и дългосрочно работещо решение”, уточни здравният министър

В Министерството на здравеопазването е постъпил доклад от директора на съществуващата детска болница за подобряване на условията в нея.

„Стремежът ни е бъдещата детска болница да е резултат на цялостен анализ за нуждите на детското здравеопазване”,  каза още министър Сербезова.

Източник: БТА

Снимка: NOVA

Related posts

Всички ученици се връщат в клас от днес

Дани Тренчева

Двама са задържани за хулигански действия върху сградата руското посолство

admin

ДАЗД се самосезира по случая с бития тийнейджър

Дани Тренчева

Православната църква почита днес паметта на Свети пророк Софония

Дани Тренчева

КНСБ: 70% от българите получават под средната работна заплата за страната

Дани Тренчева

Мащабна спецакция в Карнобат

Дани Тренчева

Leave a Comment