29.03.2024
България

Минстър Сербезова: До два месеца ще стане ясно направеното до сега по проекта за детска болница

Със заповед от 24 януари е създадена работна група от експерти, която до два месеца да анализира досега предприеманите действия по проекта за национална детска болница. Това каза министърът на здравеопазването Асена Сербезова по време на парламентарния контрол. По думите й ще се направи правен, финансов и медицински анализ за изграждането на детската болница.

„В момента се извършва проверка за извършените разходи за реализация на проекта и до месец след приключването на дейността на работната група, ще представим анализите”, каза още министър Сербезова.

Тя добави, че изграждането на национална детска болница е задача с голяма обществена значимост и трябва да бъде подходено със съответната сериозност и това да е част от цялостна концепция за развитие на детското здравеопазване.

„Екипът ни се въздържа от прибързани и необосновани решения по този казус и всяко наше действие е подложено на задълбочен анализ. С встъпването ми в длъжност едно от първото ми решение беше спирането на процедурата за вливането на двете болници – детската и болница „Лозенец“, за да се намери най-доброто и дългосрочно работещо решение”, уточни здравният министър

В Министерството на здравеопазването е постъпил доклад от директора на съществуващата детска болница за подобряване на условията в нея.

„Стремежът ни е бъдещата детска болница да е резултат на цялостен анализ за нуждите на детското здравеопазване”,  каза още министър Сербезова.

Източник: БТА

Снимка: NOVA

Related posts

Ресторантьорите: Ще водим война с държавата, викайте танковете срещу нас

Дани Тренчева

Северна Македония заличи български клубове

admin

Петков: Приоритет номер едно е извеждането на българите от Украйна

Дани Тренчева

Глоба от 3000 лева за Боян Расате постанови СГС

admin

Над 12 000 нарушители са санкционирани по пътищата на страната през почивните дни

admin

Маските стават задължителни в градския транспорт в София

admin

Leave a Comment