31.01.2023
България

Министър Гьоков: Най-важното е да решаваме проблемите на хората

„Хората очакват да бъде възстановена социалната справедливост. Най-важното е да намерим навременни и адекватни решения, които ще им осигурят необходимата грижа и подкрепа от страна на държавата през зимните месеци“. С тези думи министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков се обърна към ръководителите на агенциите към МТСП и директорите на дирекции в министерството при приемането на поста от служебния министър Гълъб Донев.

Сред приоритетите в работата си през първите три месеца министър Гьоков посочи гарантирането на справедливо увеличаване на пенсиите при предстоящото приемане на Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г. и подготовката на нов прозрачен механизъм за определяне на минималната работна заплата, който да е балансиран и приемлив за социалните партньори. „Ще положа всички усилия нито един човек в нужда да не остане без необходимата подкрепа от държавата в следващите месеци“, подчерта той.

„Тръгвам си с удовлетворение от свършеното и със спокойствие, че министър Гьоков наследява добре смазана машина и екип, който работи перфектно“, каза Гълъб Донев. Той подчерта, че през седемте месеца на управлението на служебния кабинет Министерството на труда и социалната политика се е справило отлично с предизвикателствата за оказване на необходимата подкрепа за гражданите и работодателите.

Related posts

Проф. Кантарджиев с прогноза кога COVID-19 ще отслабне и маските ще паднат

Дани Тренчева

Парламентът прие на първо четене да се намали мандатът на КЗК от седем на пет години

Тригодишно дете с черепно-мозъчна травма след инцидент с кон

admin

Предимно слънчево време, следобед започва застудяване

admin

Над 3 милиона лева за командировки командировки на полицаи по южната ни граница до април

admin

ВСС се събира за искането за освобождаване на главния прокурор

Дани Тренчева

Leave a Comment