13.08.2022
България

Министърът на културата: В петък ще помолим ГЕРБ да се преместят от НДК

Ще подготвим решение с областния управител и в петък ще помолим ГЕРБ да се преместят, защото това носи огромни загуби на НДК, обясни в кулоарите на парламента министърът на културата Велислав Минеков.

„За тези години НДК, сравнявайки наемите в района, губи около 6 млн. лв без лихви”, обясни той.

Пред NOVA тази сутрин Биков обясни, че от ГЕРБ няма да напуснат централата си. „Велислав Минеков ще напусне Министерския съвет преди изобщо да може да предприеме такива действия”, каза депутатът. 

Той уточни, че от 2009 г. до 2019 г. ГЕРБ са плащали по 5 500 лв. наем за централата си и нямат никакви задължения. „От 2019 не плащаме наем заради Закона за политическите партии и субсидиите”, допълни Биков.

„Искам този дворец да си върне загубите. Откраднат е паркингът, продаден е английският двор. Как да работи това предприятие, по какъв начин да печели?”, коментира министърът.

Той категорично отрече това да е израз на реваншизъм. Всичко това означавало, че държавата се завръща, че има закони и конституция, подчерта той.

На въпрос как гледа на това, че депутатите не са задължени да влизат в сградата на Народното събрание със зелен сертификат, Минеков отговори: „Не е толкова странно, колкото срамно, не трябва да се случва”. Той добави, че този сертификат се изисква навсякъде в чужбина и в неговото ведомство, например, се влиза с въпросния документ или отрицателен резултат от тест за COVID-19.

Източник: БТА

Снимка: БГНЕС

Related posts

Дневен хороскоп за 22 декември 2021

Дани Тренчева

ББР премина към Министерството на иновациите и растежа

Дани Тренчева

От „Възраждане“ подготвят нов протест срещу зеления сертификат

Дани Тренчева

Православната църква почита днес паметта на Свети пророк Софония

Дани Тренчева

Освобождават срещу подписка шофьора, убил дете в с. Анево

admin

Президентът очаква конкретни стъпки по многобройните обещания на РС Македония

admin

Leave a Comment