19.03.2024
България

Министърът на културата: В петък ще помолим ГЕРБ да се преместят от НДК

Ще подготвим решение с областния управител и в петък ще помолим ГЕРБ да се преместят, защото това носи огромни загуби на НДК, обясни в кулоарите на парламента министърът на културата Велислав Минеков.

„За тези години НДК, сравнявайки наемите в района, губи около 6 млн. лв без лихви”, обясни той.

Пред NOVA тази сутрин Биков обясни, че от ГЕРБ няма да напуснат централата си. „Велислав Минеков ще напусне Министерския съвет преди изобщо да може да предприеме такива действия”, каза депутатът. 

Той уточни, че от 2009 г. до 2019 г. ГЕРБ са плащали по 5 500 лв. наем за централата си и нямат никакви задължения. „От 2019 не плащаме наем заради Закона за политическите партии и субсидиите”, допълни Биков.

„Искам този дворец да си върне загубите. Откраднат е паркингът, продаден е английският двор. Как да работи това предприятие, по какъв начин да печели?”, коментира министърът.

Той категорично отрече това да е израз на реваншизъм. Всичко това означавало, че държавата се завръща, че има закони и конституция, подчерта той.

На въпрос как гледа на това, че депутатите не са задължени да влизат в сградата на Народното събрание със зелен сертификат, Минеков отговори: „Не е толкова странно, колкото срамно, не трябва да се случва”. Той добави, че този сертификат се изисква навсякъде в чужбина и в неговото ведомство, например, се влиза с въпросния документ или отрицателен резултат от тест за COVID-19.

Източник: БТА

Снимка: БГНЕС

Related posts

Прокуратурата поиска условна присъда за Боян Расате

admin

Разследват палеж на автомобили в Перник

admin

Ресторантьори: Зелен сертификат за всички или цялостното му отпадане

Дани Тренчева

НС изслушва на закрито заседание министрите на отбраната и на вътрешните работи

Срокът за изплащане на пенсии и добавки може да бъде удължен

Министерството на финансите взе още 500 млн. лв. дълг от вътрешния пазар

Петър Петров

Leave a Comment