20.06.2024
България

Медиците от Видин прекратяват гладната стачка

Проверката на „Вътрешен одит“ на Министерството на здравеопазването на МБАЛ „Св. Петка“, Видин показа, че оплакванията за намалено заплащане за „първа линия“ на санитарите от отделението по спешна медицина се отнася за 2020 година и периода януари-май 2021 година. Всеки един от санитарите е посочил, че след месец юни 2021 година е получавал редовно и изцяло сумите за работа на първа линия.

След проведена среща между протестиращите и заместник-директора на болницата д-р Богдан Томов обявената гладна стачка се отменя, като предстоят още разговори с ръководството на МБАЛ „Св. Петка“, съобщават от министерството.

Проверяващите не получиха отговор на въпроса, защо след като недоволството от заплащането е свързано с минало време, се организира протест сега, няколко дни преди изборите и случайно ли е съвпадението с посещението на президента Румен Радев в района? Случайно ли е съвпадението, че един от лидерите на протеста е кандидат за народен представител? Случайно ли е съвпадението, че клип, заснет в COVID отделението на видинската болница един месец по-рано, се разпространява в медиите сега, при това след манипулиране на съдържанието?

Related posts

Васил Велев: Членството на България в ОИСР означава постигнати стандарти

Дани Тренчева

Апелативният съд напълно оправда Румяна Ченалова

admin

Прогноза за времето за 9 декември 2021

Дани Тренчева

Зам.-председател на БХРА: Да се запази 5% ДДС за туризма, заведенията и хотелите

Дани Тренчева

Очакваме БСП да предложи формата за разговори

admin

Исторически първи концерт на ARCTIC MONKEYS в България

admin

Leave a Comment