06.10.2022
Благоевград Политика

МВР с информация за подготовката на балотажа

От МВР обявиха каква е организацията за охраната на обществения ред и как ще бъдат транспортирани изборните протоколи и материали за президентския вот в неделя.

Ресорното министерство е ангажирано и с охраната на машините за балотажа. Те вече се подготвят за изборния ден. Софтуерът трябва да бъде преинсталиран, картите за гласуване да бъдат синхронизирани, а машините пломбирани, след което отново ще бъдат ескортирани със жандармерия до изборните секции.

От МВР съобщиха, че към момента в рамките на провеждана акция от 3 ноември насам са извършени 4516 проверки за купуване и продаване на гласове. „Констатирани са 154 престъпления, като 122 от тях са против политическите права на гражданите. 32 са свързани с подготовката, провеждането и приключването на подготовката на изборите”, заяви главен комисар Станимир Станев.

„В момента тече специализирана полицейска операция по съпровод и охрана на изборните книжа и бюлетините, която започна във вторник и трябва да приключи в утрешния ден. Съпровод и охрана на машините за чужбина също започна във вторник. 336 машини до момента са изведени от страната. Не сме получили от ЦИК план за логистиката за втория тур, предполагаме, че ще бъдат същия брой”, директорът на „Жандармерия” Тодор Гребенаров.

Източник: NOVA

Related posts

Община Благоевград обявява еднодневен траур за загиналите хора на АМ „Струма“ и жертвите в старческия дом в с. Рояк

Дани Тренчева

Нинова: БСП беше социалният стълб на това правителство

admin

Мокри и на места хлъзгави пътища в област Благоевград

Дани Тренчева

Малкият Матео има нужда от помощ, за да расте здрав и щастлив

Кирил Петков: Сигурен съм, че руската власт изобщо не харесва нашето правителство

admin

ГЕРБ-СДС с декларация от трибуната на Народното събрание

admin

Leave a Comment