29.03.2024
България Политика

ГЕРБ-СДС към управляващото мнозинство: Няма да ви пречим да грешите

Вашият дневен ред в следващите седмици е много тежък, ще трябва да отговорите защо изобщо сте в управлението на страната – това заяви от трибуната на парламента зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков. Поводът е декларация на ПГ „Продължаваме Промяната“ (ПП), прочетена по-рано от председателя на групата Андрей Гюров. В нея той заяви, че в последните дни се наблюдава подмяна на обществения дневен ред, опозицията се опитва да „замете“ идеята как се стигна до това управление и защо хората поискаха промяната.

Получаваме отговор – ние сме тук, за да ги няма ГЕРБ; геополитиката от това не се интересува, посочи Биков. Той добави, че три недели вече „чакаме някой да излезе да каже какво е решено на коалиционен съвет“. Никой не излиза, защото шест месеца нямате механизъм за вземане на решения в коалицията, затова няма дневен ред, решения, отговори сам депутатът.

Това парламентарно мнозинство го има, за да ви няма вас в управлението, отговори председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски.

Ние няма ди ви пречим да грешите, но едва ли ще можем да ви помогнем да се държите по-адекватно, заяви Тома Биков.

ПГ на ГЕРБ-СДС се оказа основен виновник за всички мелодрами на управляващото мнозинство през последните седмици, коментира той  Предполагам, вярвате, че два пъти ние саботираме избора на управител на БНБ; предполагам, че сме виновни, че няколко месеца не можете да се разплатите със строителните фирми, защото си нямате доверие един на друг, а на вашия регионален министър му се налага да ходи на протест срещу правителството, каза Тома Биков.

Обвинявате нас, че сте се оплели с позицията по Република Северна Македония – вие живеете в свят на илюзии, заяви  депутатът. Говорите за прозрачност, а представяте План за възстановяване и устойчивост, който никой не е чел, нито един депутат, – превръщате България в терен за батерии, а не в място, където да живеят хора, продължи представителят на ГЕРБ-СДС. Връщате се във времената, в които сте се чувствали добре, когато можехте да излезете и да кажете колко лошо управлява ГЕРБ, как ще дойдете усмихнати и за три-четири месеца всичко ще стане цветя и рози, обърна се Биков към управляващото мнозинство. Вече обаче сте в момент, в който „не можете да разделите баницата“; никакъв смисъл няма да губите политическа енергия да излизате от света на фактите и действителността и да се пренасяте във вашия свят на фиксациите, отбеляза зам.-председателят на парламентарната група.

ПП сте формацията, която носи огромната отговорност за управлението на държавата, а излизате оттук и казвате, че опозицията диктува дневния ред на обществото т.е. казвате, че вие не управлявате, че нищо не правите, отбеляза Биков. По думите му, в последно време дневният ред на НС няма нищо общо с този на обществото – през последните шест месеца. Да закриеш нещо е много лесно, трудно е да откриеш и да създадеш, каза депутатът във връзка със закриването на спецправосъдието. Една година не сте пипнали нищо по магистралите, сега сте се хванали за косите дали изобщо ще отпуснете пари за това, добави той.

Related posts

Задържаха жена, заподозряна в търговия с вот

Дани Тренчева

Борисов: Това управление ще ни завлече на дъното

Дани Тренчева

Черна статистика

admin

Десислава Атанасова: Ще бъдем опозиция, но сме готови на конструктивни разговори

Дани Тренчева

Архангеловден е!

admin

Изпращаме годината с високи градуси и без дъжд

Дани Тренчева

Leave a Comment