27.07.2024
България

МВР: Започна процедура по отнемане на лиценза на „Делта Гард“

От Главна дирекция „Национална полиция” изпратиха съобщение до медиите, в което обявяват, че е започнала процедура по отнемане на лиценза за извършване на частна охранителна дейност на българско дружество – „Делта Гард“.

Ето какво се пише в съобщението:

„Във връзка със засиления медиен интерес от ГДНП уточняват, че е започнала процедура по отнемане на лиценз за извършване на частна охранителна дейност на българско дружество.

Основанието за това е проверка, извършена от ГДНП, в хода на която са постъпили данни за съдружник в дружеството, който е привлечен като обвиняем за престъпление от общ характер. В 30-дневен срок от настъпване на това обстоятелство (чл. 47, т. 5, б. „б” от Закона за частната охранителна дейност) той е трябвало да прекрати участието си в търговското дружество, което не е изпълнено. Това е основание административният орган в лицето на ГДНП да изпълни задълженията си съгласно чл. 49, ал. 1, т. 2 от ЗЧОД и да пристъпи към отнемане на лиценза за частна охранителна дейност.

Спазвайки административнопроизводствените правила, компетентният административен орган е уведомил дружеството по надлежния ред. Представител на фирмата е получил лично съобщението за започналата процедура вчера, късно следобед в ГДНП, с което са изпълнени разпоредбите на чл. 26, ал. 1 от АПК.

Related posts

Осъдиха бивш служител на ДАНС за подкуп

admin

Дават на прокурор удълбочаването на варненското пристанище

Христо Иванов: Ще трябва да сме търпеливи да дадем време за усилието за третия мандат

admin

Прогноза за времето 21 януари 2022

Дани Тренчева

Служители на НОИ излизат на протест

admin

Откриха труп на мъж в центъра на София

admin

Leave a Comment