03.12.2023
България

МВР: Започна процедура по отнемане на лиценза на „Делта Гард“

От Главна дирекция „Национална полиция” изпратиха съобщение до медиите, в което обявяват, че е започнала процедура по отнемане на лиценза за извършване на частна охранителна дейност на българско дружество – „Делта Гард“.

Ето какво се пише в съобщението:

„Във връзка със засиления медиен интерес от ГДНП уточняват, че е започнала процедура по отнемане на лиценз за извършване на частна охранителна дейност на българско дружество.

Основанието за това е проверка, извършена от ГДНП, в хода на която са постъпили данни за съдружник в дружеството, който е привлечен като обвиняем за престъпление от общ характер. В 30-дневен срок от настъпване на това обстоятелство (чл. 47, т. 5, б. „б” от Закона за частната охранителна дейност) той е трябвало да прекрати участието си в търговското дружество, което не е изпълнено. Това е основание административният орган в лицето на ГДНП да изпълни задълженията си съгласно чл. 49, ал. 1, т. 2 от ЗЧОД и да пристъпи към отнемане на лиценза за частна охранителна дейност.

Спазвайки административнопроизводствените правила, компетентният административен орган е уведомил дружеството по надлежния ред. Представител на фирмата е получил лично съобщението за започналата процедура вчера, късно следобед в ГДНП, с което са изпълнени разпоредбите на чл. 26, ал. 1 от АПК.

Related posts

Социалният министър: Няма да има по-ниска пенсия за януари спрямо декември

Дани Тренчева

Започна спецакция срещу битовата престъпност и за пътна безопасност

admin

Полицаи и пожарникари на протест с искане за по-високи заплати

Дани Тренчева

Румен Радев: Независимостта не е еднократен акт и всяко поколение трябва да я отстоява

admin

456 нови случая на заразяване с коронавирус

Дани Тренчева

Всички ученици се връщат в клас от днес

Дани Тренчева

Leave a Comment