28.04.2024
Без категория България

Служители на НОИ излизат на протест

Едночасова предупредителна стачка ще проведат служители от Националния осигурителен институт (НОИ) на 25 май, съобщиха от пресцентъра на КТ „Подкрепа“.

Очаква се в демонстрацията, която ще се състои между 10:00 и 11:00 часа, да се включат над 2200 работници от цялата страна.

Исканията на работещите са три – увеличение на средствата за работни заплати в системата на НОИ с не по-малко от 30%; увеличените средства да се разходват за нарастване на основните заплати на всички работници и служители на НОИ по съгласуван и одобрен от синдикалните организации на работниците и служителите в НОИ механизъм; увеличението на основните заплати да влезе в сила със задна дата от 1 януари 2023 г.

По изчисления на КТ „Подкрепа“ е необходимо да бъдат осигурени средства в размер на 30 милиона лева, което е около 0,14% от бюджета на НОИ.

От синдиката отбелязват, че в проекта на Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2023 г. разходите за персонал на НОИ изобщо не са променени.

„Това няма да даде възможност за никакво актуализиране на заплатите на служителите. Очевидно управляващи и политици от всички цветове не знаят или не оценяват труда и отговорностите, които носят заетите там“, коментират от КТ „Подкрепа“.

Related posts

Облачно време ни очаква днес

admin

Министър Василев: Няма да даваме пари за купуване на самолети на хартия

Дани Тренчева

Пореден случай на агресия между деца, ученички се сбиха в столичен мол

Дани Тренчева

2331 нелегални мигранти са задържани за първите три месеца на 2023г.

admin

ЦИК ще плати половината от договора за логистиката на машинния вот

Дани Тренчева

ДПС сезира ДАНС за „Златните паспорти“

Дани Тренчева

Leave a Comment