04.03.2024
България Темида

Осъдиха бивш служител на ДАНС за подкуп

Едногодишна условна присъда и глоба от 2000 лева получи бившият служител на ДАНС в Пловдив за поискан и взет подкуп от земеделски производител от Карлово, съобщи БНР.

През септември миналата година 50-годишният служител поискал от фермера 1000 лева, а впоследствие и още 750 лева, за да не докладва разкрити нарушения от страна на земеделеца.

Служителят на ДАНС се срещнал с бизнесмена в карловското село Ведраре и му заявил, че спрямо него се води проверка за нарушения като земеделски производител, има събрани материали, нещата са много сериозни и може да се стигне до арест. За да бъде предотвратено задържането и по-нататъшно разследване, поискал парите. Малко след предаването им той е бил задържан от служители на МВР.

Присъдата е по бързото съдебно производство, след като обвиняемият направи признания. Наказанието е с 3-годишен давностен срок. Мъжът е лишен и от правото да заема държавна длъжност в сферата на националната сигурност за срок от една година.

Наказанието не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд в законовия 15-дневен срок.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Сербезова: Едва 30% са ваксинираните в България

Дани Тренчева

Учен: До Коледа смъртните случаи от COVID-19 може да станат 7 пъти повече

Дани Тренчева

Полицейска акция в Бургас

admin

МВнР: На Лавров е забранено да влиза в ЕС и го спряхме

ВСС опитва и днес да се измъкне от процедурата по уволнението на Гешев

Петър Петров

Слави Трифонов към НАТО и ЕС: Като държите да подкрепим РСМ, постъпете партньорски към нас – без визи за САЩ и веднага в Шенген

Дани Тренчева

Leave a Comment