26.04.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Лили Бирова от Симитли с ново амплоа – ще тренира малки футболистки

Академия „Славия“ открива групи за тренировки по футбол за момичета! 

Треньор на малките футболистки ще бъде Лилия Бирова от Симитли. Тренировките стартират през април, като ще се провеждат във футболния комплекс на бул. „П. Каравелов“ в южния парк в София.

Припомняме, че в началото на 2021 година една от ключовите футболистки на „Пирин Лейдис“ – Лилия Бирова от Симитли, прекрати договора си с женския отбор на Пирин по собствено желание.

Лили играе футбол от 12 години. Тя е вицешампион със Спортика за първенство, играла е няколко финала за купа България и е била част от националния отбор, където е носила капитанската лента.

В Пирин, полузащитничката е основен двигател в средата на терена, но и често бележи голове. Именно нейни попадения решиха оспорваните мачове с ЖФК „Варна“ и ЛП „Суперспорт“.

Лили записа историческия първи гол за новосъздадения отбор „Пирин Лейдис“ в първия официален мач на отбора. Тогава тя бе избрана от зрителите на Нова Спорт за играч номер 1 в двубоя от първия кръг на първенството срещу „Севлиево Лейдис“.

Related posts

И в Крупник отдават почит към Васил Левски

Дани Тренчева

Болнично отделение тъне в разруха: Даряващите кръв в ОТХ към МБАЛ-Благоевград застрашени от падаща мазилка и течаща от покрива от вода

admin

Апостол Апостолов: На добър час през Новата учебна година!

admin

Румен Радев: Благоевград има огромен потенциал за развитие със своите работливи хора и прекрасна природа

Дани Тренчева

Установиха кой е потрошилият над 20 коли в Благоевград

Дани Тренчева

Всички на стадиона! Септември (Симитли) посреща Пирин 1912 (Гоце Делчев) в мач за Купа България

admin

Leave a Comment