07.12.2023
Пулсът на Югозапада Симитли

Лили Бирова от Симитли с ново амплоа – ще тренира малки футболистки

Академия „Славия“ открива групи за тренировки по футбол за момичета! 

Треньор на малките футболистки ще бъде Лилия Бирова от Симитли. Тренировките стартират през април, като ще се провеждат във футболния комплекс на бул. „П. Каравелов“ в южния парк в София.

Припомняме, че в началото на 2021 година една от ключовите футболистки на „Пирин Лейдис“ – Лилия Бирова от Симитли, прекрати договора си с женския отбор на Пирин по собствено желание.

Лили играе футбол от 12 години. Тя е вицешампион със Спортика за първенство, играла е няколко финала за купа България и е била част от националния отбор, където е носила капитанската лента.

В Пирин, полузащитничката е основен двигател в средата на терена, но и често бележи голове. Именно нейни попадения решиха оспорваните мачове с ЖФК „Варна“ и ЛП „Суперспорт“.

Лили записа историческия първи гол за новосъздадения отбор „Пирин Лейдис“ в първия официален мач на отбора. Тогава тя бе избрана от зрителите на Нова Спорт за играч номер 1 в двубоя от първия кръг на първенството срещу „Севлиево Лейдис“.

Related posts

Нито една двойка в община Симитли не е заявила желание да се венчае на 22.02.2022 г.

Дани Тренчева

Община Благоевград поставя нови паркови кошчета в центъра на града

Дани Тренчева

Съюзът на инвалидите в България удостои кмета на община Симитли Апостол Апостолов с почетен диплом „Първа степен“ за личен принос в социалната интеграция

Дани Тренчева

И Кресна без улично осветление

Дани Тренчева

Автомобил падна в пропаст край Симитли, 40 годишен загина

admin

Кметът на Черниче Георги Стефанов посрещна добри гости – коледари в кметството на селото

Дани Тренчева

Leave a Comment