27.07.2024
България

Левски подчини Лудогорец в Разград

Левски победи Лудогорец с 3:2 като гост в първи мач от 1/2-финалите за Купата на България.

Гостите от София започнаха вихрено и можеха да открият резултата още във втората минута. Илиян Стефанов получи топката в наказателното поле, но ударът му попадна в тялото на вратаря на Лудогорец. Домакините отвърнаха с удар с глава на Вердон.

Минута след това гол на Левски бе отменен заради засада. Симон Слуга сбърка при изнасянето на топката, тя попадна в играч на „сините“. Той комбинира с Била Бари, който вкара гол, но попадението е отменено заради засада.

Лудогорец поведе в 11-ата минута, в която Кирил Десподов получи дълго подаване от Мануел Шоу и отправи силен и много точен удар от границата на наказателното поле в горния десен ъгъл на „синята“ врата (1:0).

В следващите минути играта беше бърза, а опасностите се редуваха и пред двете врати. За отбелязване е бомбен удар на Драган Михайлович в 33-ата минута, при който обаче Симон Слуга беше на точното място и изби.

До края на полувремето играта се накъса заради поредица нарушения и неточни подавания, а головите положения липсваха.

Втората част започна с две опасни положения за Лудогорец и едно за Левски, при които Десподов, Сотириу и Уелтън нямаха късмет да вкарат гол.

Това обаче се отдаде на Драган Михайлович в 52-ата минута, в която достигна до отбита топка и успя да я прати във вратата за 1:1. В следващите минути Левски натисна, а Цунами и Уелтън пропуснаха доста добри възможности за гол.

Само шест минути след изравнителния гол Левски направи обрат. Билан Бари беше най-добре пласиран и отблизо вкара топката във вратата на Слуга след пас с глава (2:1).

След гола Лудогорец взе инициативата и започна да поглежда все по-често към вратата на „сините“, които се бранеха организирано. Десет минути преди края двата тима останаха с човек по-малко заради втори жълти картони на Антоин Недялков (Лудогорец) и Хосе Кордоба (Левски).

Пет минути преди края защитник на Левски игра с ръка след удар на Сотируи, а след още пет минути консултации с ВАР реферът Ивайло Стоянов отсъди дузпа за разградчани. Пиерос Сотириу застана зад топката и вкара за 2:2.

Реваншът между „зелените“ и „сините“ е на 22 април (19:00 часа) на „Герена“. В другия полуфинал снощи ЦСКА взе аванс от 2:0 срещу Славия след първия мач.

Related posts

Пред „Продължаваме промяната“ от „Български възход“ поискаха първо правителство, след това бюджет

admin

Радев: Изборите са възможност да санкционирате лъжата

Дани Тренчева

Медик: Крайно време е да се въведе задължителна ваксинация за определени групи

Дани Тренчева

Минималната работна заплата не по-малко от 50 на сто от средната брутна работна заплата за страната

admin

БСП решава за коалиционното споразумение

Дани Тренчева

Народното събрание обсъжда проект на обща декларация за Украйна

Дани Тренчева

Leave a Comment