24.04.2024
България

Левски подчини Лудогорец в Разград

Левски победи Лудогорец с 3:2 като гост в първи мач от 1/2-финалите за Купата на България.

Гостите от София започнаха вихрено и можеха да открият резултата още във втората минута. Илиян Стефанов получи топката в наказателното поле, но ударът му попадна в тялото на вратаря на Лудогорец. Домакините отвърнаха с удар с глава на Вердон.

Минута след това гол на Левски бе отменен заради засада. Симон Слуга сбърка при изнасянето на топката, тя попадна в играч на „сините“. Той комбинира с Била Бари, който вкара гол, но попадението е отменено заради засада.

Лудогорец поведе в 11-ата минута, в която Кирил Десподов получи дълго подаване от Мануел Шоу и отправи силен и много точен удар от границата на наказателното поле в горния десен ъгъл на „синята“ врата (1:0).

В следващите минути играта беше бърза, а опасностите се редуваха и пред двете врати. За отбелязване е бомбен удар на Драган Михайлович в 33-ата минута, при който обаче Симон Слуга беше на точното място и изби.

До края на полувремето играта се накъса заради поредица нарушения и неточни подавания, а головите положения липсваха.

Втората част започна с две опасни положения за Лудогорец и едно за Левски, при които Десподов, Сотириу и Уелтън нямаха късмет да вкарат гол.

Това обаче се отдаде на Драган Михайлович в 52-ата минута, в която достигна до отбита топка и успя да я прати във вратата за 1:1. В следващите минути Левски натисна, а Цунами и Уелтън пропуснаха доста добри възможности за гол.

Само шест минути след изравнителния гол Левски направи обрат. Билан Бари беше най-добре пласиран и отблизо вкара топката във вратата на Слуга след пас с глава (2:1).

След гола Лудогорец взе инициативата и започна да поглежда все по-често към вратата на „сините“, които се бранеха организирано. Десет минути преди края двата тима останаха с човек по-малко заради втори жълти картони на Антоин Недялков (Лудогорец) и Хосе Кордоба (Левски).

Пет минути преди края защитник на Левски игра с ръка след удар на Сотируи, а след още пет минути консултации с ВАР реферът Ивайло Стоянов отсъди дузпа за разградчани. Пиерос Сотириу застана зад топката и вкара за 2:2.

Реваншът между „зелените“ и „сините“ е на 22 април (19:00 часа) на „Герена“. В другия полуфинал снощи ЦСКА взе аванс от 2:0 срещу Славия след първия мач.

Related posts

Прокурор осъди Висшия съдебен съвет

admin

Вирусолог: Силно заразен грипен вирус ще съвпадне с вълната на Омикрон

Дани Тренчева

Над 20 000 безработни от началото на годината

Дани Тренчева

Катастрофа между два тира и джип, има пострадал

Дани Тренчева

Фармацевтите ще получават по 10 лв. за обработена рецепта за COVID-19

Дани Тренчева

Веско Вълчинов: Убих Кристиан, но Константин го разфасова

admin

Leave a Comment