24.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Край Благоевград се провежда полицейска операция, проверяват ТИР-ове и автобуси

Специализирана полицейска операция по линия на пътната безопасност с участието на Главна дирекция „Национална полиция“ и Инспекцията по труда се провежда днес на автомагистрала „Струма“ край Благоевград.

В проверките на товарни автомобили и автобуси участват представители и на Гърция, Хърватия и Латвия.

„В ход е полицейска операция, извършва се засилен контрол върху товарните автомобили и автобуси. Полицаите от ОДМВР извършват контрол над водачите за използване на упойващи средства, контрол за редовността на документите. Съвместно работят служители на МВР и Инспекцията по труда“, каза Дамян Владинов от отдел „Пътна полиция“ към ГД „НП“.

Проверките ще продължат по план до неделя, 19 юни. Български служители на Автомобилна администрация са участвали в подобни проверки в Белгия. По този начин се осигурява по-добра ефективност на контрола. Проверките от този род ще продължат, като ще се обхващат все повече органи, имащи отношение към контрола на пътя.

За час са проверени над 20 товарни автомобила, правят се алкохолни проби и такива за наркотици.

Служители на МВР са участвали в проверки в Белгия в помощ на техните колеги от страната. От българска страна не е имало нарушители, но има такива от Румъния.

„В двете посоки на магистралата има екипи на Пътна полиция. Извършват се проверки за спазване на трудовото законодателство и на международния превоз за законното командироване на водачите в чужбина. Изготвени са декларации на няколко езика. Извършват се проверки от контролния орган, чиито служители са още от Гърция, Хърватия и Латвия“, обясни старши инспектор Мартина Стойчева от Областната инспекция по труда-Благоевград

Проверките се извършват при 88-и километър на АМ „Струма“ край Благоевград.

 

Related posts

Полицията в Благоевград търси собственика на изгубени пари

admin

„Септември“ (Симитли) ще играе контролна среща с ЦСКА 1948, мачът ще бъде излъчван онлайн

Дани Тренчева

„Септември“ (Симитли) с равенство срещу ЦСКА 1948

Дани Тренчева

Психолог за убийството в Благоевград: Вероятно младежът е бил под въздействието на афект, предизвикан от субстанции

Дани Тренчева

Собственикът на Пирин (Благоевград) Пол Белогур продава клуба

admin

Завишена мътност на водата в Благоевград

admin

Leave a Comment