29.05.2024
България

КПКОНПИ влезе в Община Варна, проверяват обществена поръчка

Служители на Дирекция „Противодействие на корупцията“ в КПКОНПИ извършват действия на място в Община Варна, след постъпила информация в сигнал относно процедура по сключване и изпълнение на договор за обществена поръчка, както и допълнителен анекс към него, съобщават от комисията.

Поръчката е от 2021 г., на стойност 85 000 000 лв., отпуснати като безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда“, за закупуване на 60 броя електрически автобуси и 60 бр. зарядни устройства за тях.

Сигналът, по който КПКОНПИ работи, касае данни, че обществената поръчка е манипулирана в полза на определен изпълнител и са осъществени корупционни действия от служители на Община Варна, включително от лица, заемащи висши публични длъжности. Изземва се документация и се снемат обяснения от длъжностни лица в сградата на общината.

Паралелно с това, служители на дирекция „Противодействие на корупцията“ изискват и документи от Областна администрация Варна, по повод друга проверка, с предмет промяна на статута на имоти – частна държавна собственост и разпореждане с тях, осъществено за периода 2018 г. – 2020 г.

Related posts

Антикорупционният фонд със сигнал до европейските прокурори

admin

Ричард Алибегов: В скоро време ваксинирани ще излязат на протест за правото си на труд

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 21 януари 2022

Дани Тренчева

2274 са новите случаи на коронавирус в страната през последното денонощие

Дани Тренчева

Христо Иванов: Коалицията е стигнала своя концептуален таван

Петър Петров

Премиерът назначи нов заместник-министър на енергетиката

Дани Тренчева

Leave a Comment