31.01.2023
България

КПКОНПИ влезе в Община Варна, проверяват обществена поръчка

Служители на Дирекция „Противодействие на корупцията“ в КПКОНПИ извършват действия на място в Община Варна, след постъпила информация в сигнал относно процедура по сключване и изпълнение на договор за обществена поръчка, както и допълнителен анекс към него, съобщават от комисията.

Поръчката е от 2021 г., на стойност 85 000 000 лв., отпуснати като безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда“, за закупуване на 60 броя електрически автобуси и 60 бр. зарядни устройства за тях.

Сигналът, по който КПКОНПИ работи, касае данни, че обществената поръчка е манипулирана в полза на определен изпълнител и са осъществени корупционни действия от служители на Община Варна, включително от лица, заемащи висши публични длъжности. Изземва се документация и се снемат обяснения от длъжностни лица в сградата на общината.

Паралелно с това, служители на дирекция „Противодействие на корупцията“ изискват и документи от Областна администрация Варна, по повод друга проверка, с предмет промяна на статута на имоти – частна държавна собственост и разпореждане с тях, осъществено за периода 2018 г. – 2020 г.

Related posts

Богдан Милчев: Трагедията на „Струма” я бяхме предрекли и то с документи

Дани Тренчева

Събор на Светите славни и всехвални 12 апостоли

admin

КАТ с нова акция, за какво ще следят

Дани Тренчева

Църквата почита Преп. Теофилакт, еп. Никомидийски Изповедник

Дани Тренчева

Навръх Коледа: Увеличава се размерът на пенсиите

Дани Тренчева

МВнР: Киев иска от нас оръжия, компетентните ведомства ще го обсъдят

Leave a Comment