20.08.2022
България

КПКОНПИ влезе в Община Варна, проверяват обществена поръчка

Служители на Дирекция „Противодействие на корупцията“ в КПКОНПИ извършват действия на място в Община Варна, след постъпила информация в сигнал относно процедура по сключване и изпълнение на договор за обществена поръчка, както и допълнителен анекс към него, съобщават от комисията.

Поръчката е от 2021 г., на стойност 85 000 000 лв., отпуснати като безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда“, за закупуване на 60 броя електрически автобуси и 60 бр. зарядни устройства за тях.

Сигналът, по който КПКОНПИ работи, касае данни, че обществената поръчка е манипулирана в полза на определен изпълнител и са осъществени корупционни действия от служители на Община Варна, включително от лица, заемащи висши публични длъжности. Изземва се документация и се снемат обяснения от длъжностни лица в сградата на общината.

Паралелно с това, служители на дирекция „Противодействие на корупцията“ изискват и документи от Областна администрация Варна, по повод друга проверка, с предмет промяна на статута на имоти – частна държавна собственост и разпореждане с тях, осъществено за периода 2018 г. – 2020 г.

Related posts

1966 са новозаразените у нас

Дани Тренчева

Спецпрокуратурата предложи на Гешев да поиска имунитета на депутат

Дани Тренчева

До края на другата седмица телата на жертвите ще бъдат освободени

Дани Тренчева

Личните лекари ще могат да изписват безплатни лекарства за COVID пациенти

Дани Тренчева

Гьоков: Нямам напрежение кой ще е следващият социален министър

admin

Петков: Приоритет номер едно е извеждането на българите от Украйна

Дани Тренчева

Leave a Comment