03.10.2023
България

КПКОНПИ влезе в Община Варна, проверяват обществена поръчка

Служители на Дирекция „Противодействие на корупцията“ в КПКОНПИ извършват действия на място в Община Варна, след постъпила информация в сигнал относно процедура по сключване и изпълнение на договор за обществена поръчка, както и допълнителен анекс към него, съобщават от комисията.

Поръчката е от 2021 г., на стойност 85 000 000 лв., отпуснати като безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда“, за закупуване на 60 броя електрически автобуси и 60 бр. зарядни устройства за тях.

Сигналът, по който КПКОНПИ работи, касае данни, че обществената поръчка е манипулирана в полза на определен изпълнител и са осъществени корупционни действия от служители на Община Варна, включително от лица, заемащи висши публични длъжности. Изземва се документация и се снемат обяснения от длъжностни лица в сградата на общината.

Паралелно с това, служители на дирекция „Противодействие на корупцията“ изискват и документи от Областна администрация Варна, по повод друга проверка, с предмет промяна на статута на имоти – частна държавна собственост и разпореждане с тях, осъществено за периода 2018 г. – 2020 г.

Related posts

Къде може да си направите безплатни бързи антигенни тестове в страната

Дани Тренчева

Отпускат 2,3 млн. лв за реконструкцията на Зографския манастир

Дани Тренчева

Не се очаква увеличение на цената на яйцата около Великден

admin

Пожар на магистрален газопровод за битово снабдяване във Враца

admin

Остава хладно с валежи от дъжд и сняг

Дани Тренчева

Километрична опашка от тежкотоварни камиони на „Кулата“

Дани Тренчева

Leave a Comment