29.03.2024
България

КПКОНПИ влезе в Община Варна, проверяват обществена поръчка

Служители на Дирекция „Противодействие на корупцията“ в КПКОНПИ извършват действия на място в Община Варна, след постъпила информация в сигнал относно процедура по сключване и изпълнение на договор за обществена поръчка, както и допълнителен анекс към него, съобщават от комисията.

Поръчката е от 2021 г., на стойност 85 000 000 лв., отпуснати като безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда“, за закупуване на 60 броя електрически автобуси и 60 бр. зарядни устройства за тях.

Сигналът, по който КПКОНПИ работи, касае данни, че обществената поръчка е манипулирана в полза на определен изпълнител и са осъществени корупционни действия от служители на Община Варна, включително от лица, заемащи висши публични длъжности. Изземва се документация и се снемат обяснения от длъжностни лица в сградата на общината.

Паралелно с това, служители на дирекция „Противодействие на корупцията“ изискват и документи от Областна администрация Варна, по повод друга проверка, с предмет промяна на статута на имоти – частна държавна собственост и разпореждане с тях, осъществено за периода 2018 г. – 2020 г.

Related posts

Тринайсет тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие

Депутатите приеха промените в Закона за енергията от възобновяеми източници

admin

Разкриха причината за скандала и стрелбата на бензиностанция в София

Огнище на COVID-19 на борда на български кораб, има починал

Дани Тренчева

10 000% е надценката на водата за земеделците

admin

Министерството на финансите взе още 500 млн. лв. дълг от вътрешния пазар

Петър Петров

Leave a Comment