23.01.2022
България

КПКОНПИ влезе в Община Варна, проверяват обществена поръчка

Служители на Дирекция „Противодействие на корупцията“ в КПКОНПИ извършват действия на място в Община Варна, след постъпила информация в сигнал относно процедура по сключване и изпълнение на договор за обществена поръчка, както и допълнителен анекс към него, съобщават от комисията.

Поръчката е от 2021 г., на стойност 85 000 000 лв., отпуснати като безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда“, за закупуване на 60 броя електрически автобуси и 60 бр. зарядни устройства за тях.

Сигналът, по който КПКОНПИ работи, касае данни, че обществената поръчка е манипулирана в полза на определен изпълнител и са осъществени корупционни действия от служители на Община Варна, включително от лица, заемащи висши публични длъжности. Изземва се документация и се снемат обяснения от длъжностни лица в сградата на общината.

Паралелно с това, служители на дирекция „Противодействие на корупцията“ изискват и документи от Областна администрация Варна, по повод друга проверка, с предмет промяна на статута на имоти – частна държавна собственост и разпореждане с тях, осъществено за периода 2018 г. – 2020 г.

Related posts

Студентите празнуват 8 декември

Дани Тренчева

ДПС сезира ДАНС за „Златните паспорти“

Дани Тренчева

Съдът освободи 228-те машини на „Сиела Норма“

Дани Тренчева

МС гласува добавките към пенсиите за ваксинирани

Дани Тренчева

Ето кои са новите зам.-председатели на Народното събрание

Дани Тренчева

„Да, България“ даде мандат на Христо Иванов да води преговори за кабинет

Дани Тренчева

Leave a Comment