19.04.2024
България Политика

Слави Трифонов: На България ѝ е необходимо правителство, ще подкрепим ПП

„Има такъв народ“ ще подкрепи правителство с мандата на „Продължаваме промяната“. Това заяви пред БНР лидерът на ИТН Слави Трифонов.

„На България ѝ е необходимо правителство, което е различно от правителството, което управляваше дотук 12 години. Трябва да се премахне, да се тръгне в съвсем друга посока от това, което представляваше правителството на ГЕРБ и управлението, което ни се демонстрираше и на което бяхме подвластни 12 години“, посочи той.

Трифонов подчерта, че преговорите ще се случват „пред очите на хората“:

„За за бъдат изпълнявани целите, човек не трябва да бъде краен, а да е готов на компромиси. Ние сме си поставили цел да има правителство, което да се с прави с кризите, които предстоят на всички ни – и енергийна, и здравна, и икономическа. … Редовно правителство, излъчено от парламента и подкрепено от широк спектър от депутати, трябва да ни помогне да излезем от всички тези кризи. Компромисът е потребен и той ще бъде направен„.

Лидерът на ИТН беше категоричен, че няма да приемам всичко безрезервно, но ще бъде смирен и ще направи всичко възможно да има правителство:

„Сега има нови цели и нови препятствия. Ако се втренчиш в това, което се е случило, едва ли ще може да се реализира правителство. В това е смисълът да си смирен и да направиш компромис“.

По думите на Трифонов в коалиционните преговори трябва ясно да се разпишат ангажиментите и компромисите, които поема всяка от партиите, която ще се включи в бъдещото правителство.

Коментарът му за слабия резултат на ИТН на изборите за 47-о Народно събрание:

„Една част от хората, които имаха надежда, че ще се състави правителство с наш мандат, бяха разочаровани и това вероятно са хората, които не са гласували за нас. Затова в момента сме длъжни да направим всичко възможно, за да има правителство, но не по някакви политически цели, аз съм практичен човек„.

Очаквайте подробности.

Related posts

Млад шофьор загина на място след удар в стълб

admin

Според омбудсмана е справедливо и наложително битовите клиенти на природен газ да получат подкрепа от държавата

admin

Един човек е загинал и 31 са ранени при 24 тежки катастрофи през изминалото денонощие

Прокуратурата няма да разследва сигнала за ваксини с изтекъл срок на годност

Дани Тренчева

България е сред десетте най-бедни страни в Европа

Дани Тренчева

Прокуратурата разследва инцидента с бързия влак Варна-София

admin

Leave a Comment