09.02.2023
112 България

Ало измамници задържани при акция в Солун и Ветово

Служители на МВР и техни колеги от Солун задържаха автор на телефонна измама и две негови съучастнички, съобщиха от полицията.

Действията са от 22 и 23 август на територията на Солун, Гърция, и Ветово, област Русе. Операцията е осъществена в координация със Службата за защита на имуществото в Солун. Работата е започнала след телефонна измама, извършена на 20 август. По схемата „необходимост от средства за спешна операция на близък“ жертва на престъплението станала възрастна жена от Солун, от която са отнети 30 000 евро.

Първоначално на територията на гръцкия град е задържана 67-годишна жена, българка, в която е била открита част от отнетата чрез измама сума – 21 650 евро и 229 долара. Малко по-късно, на адрес във Ветово, е задържан и фактическият извършител на престъплението, мъж на 40 години. По случая е установена и съпричастност на още една българка – на 65 години, която заради заболяване от COVID-19, към момента не е задържана.

И тримата участници в престъпната схема са с множество криминалистически регистрации и осъждани. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Русе.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Румен Радев: Каквато и да е предисторията и предтекста за войната в Украйна, нищо не може да оправдае потъпкването на националния суверенитет

admin

2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата на България

ГЕРБ с тежки обвинения след трагедията на АМ „Струма“

Дани Тренчева

Андреевден е!

Дани Тренчева

Парламентът задължи правителството да докладва за състоянието на оградата по границата

Дани Тренчева

Досиетата Пандора: Николай Младенов регистрирал офшорка без да я декларира в ООН

Дани Тренчева

Leave a Comment