30.06.2022
България Политика

Костадинов: Протестите в сряда ще са мащабни, властта я е страх

Протестите, организирани от „Възраждане” в сряда, ще са мащабни, а властта я е страх. Това смята лидерът на партията  Костадин Костадинов, който отговори на отправените в сряда обвинения, че криминални лица участват в организацията на протеста.

„По същата логика мога да кажа, че има криминални хора, внедрени във властта”, заяви Костадинов.

Според него атаката е политическа. „Просто ги е страх. Това, което чух вчера, едно към едно повтаря реплики на Младен Маринов от 2020 г. Сега с всяко свое действие показват, че това е защитна реакция, защото протестите в сряда ще бъдат много мащабни. Не защото ги организираме ние, а в обществото се натрупва доста гняв срещу липсата на реална промяна”, каза Костадинов.

Той предупреди, че хората са доста изнервени и „може да стане абсолютно всичко, като например хората да откажат да си тръгнат” от протеста.

„Искам да счупя това управление, искам да го премахна, искам да стане така, че да не ни управляват хора, които се отчитат в чужди посолства, като отидат в метрополията водят със себе си американския посланик. Искам да ни управляват хора, които като кажат нещо, да го изпълняват”, заяви още лидерът на „Възраждане”.

Той припомни, че основното искане на партията му е премахването на зеления сертификат. „В сряда е заседанието на МС. Каня всеки българин, който смята, че правата му са нарушени, да дойде и да поискаме сметка”, каза Костадинов.

Относно вероятността за провокации, Костадинов каза, че на предишния протест е имало двама провокатори, които са били арестувани.

„Властта се страхува, както се страхуваше и предишната власт. Когато властта се страхува от собствения си народ, тя губи легитимация, тя няма правото да управлява”

Според него управляващите „симулират” борба с главния прокурор.

„Ние внесохме законопроект в първите дни на работата на това НС. Този законопроект предвижда бърз и лесен начин за отстраняване на главния прокурор. Защо се търси процедура, която няма как да стане”, каза Костадинов.

Източник: NOVA

Related posts

Правосъдното министерство: Готови сме с корекцията по Плана за възстановяване

Дани Тренчева

Над 753 хил. годишни е-винетки изтичат в първите два месеца на 2022 г.

Дани Тренчева

Министър Гьоков: Има риск бюджетът да не мине

Петър Петров

Благоевградският общински съветник Иван Станчев е назначен за главен експерт в ИАРА

admin

МВР със спецакция за крадени автомобили

admin

Православната църква почита паметта на 70 Христови ученици

Дани Тренчева

Leave a Comment