28.11.2023
Благоевград Пулсът на Югозапада

Кметът Илко Стоянов финализира цялата законова процедура за запазване на терена на бившите казарми като общинска собственост

Община Благоевград изработи Подробен устройствен план – План за регулация и застрояване на терена на бившите казарми, общинска собственост.

Във връзка с одобрения ПУП-ПРЗ има издадено и разрешение за промяна предназначението на три броя сгради, разположени в имота. На място предстои да бъдат обособени музей, Интер експо и конгресен център, както и зала за спорт.

С направените промени, на практика, Община Благоевград вече е изпълнила постановление на Министерски съвет и по този начин запазва правото си на собственост.

Предвижда се там да бъде изграден и православен храм.

Целта на кмета Илко Стоянов е проектът за облагородяване на парк „Македония“ да бъде разгърнат в целия му потенциал, което ще бъде в полза на жителите и гостите на града.

62 дка от терена на бившите казарми бяха прехвърлени от Министерство на отбраната на Община Благоевград, с решение на МС през 2016 г.

Related posts

Кметството в село Крупник получи дарение от 95 стека минерална вода за нуждите на населението

Дани Тренчева

Шефът на Басейнова дирекция – Благоевград Вл. Димитров подаде оставка

Кметът Апостол Апостолов ориса „Бебе 2022” на Симитли – Людмил

Дани Тренчева

Трима ранени в катастрофа край Разлог, дете с опасност за живота

Дани Тренчева

Община Разлог започна ремонт на помещенията в сградата на кметството в село Баня

admin

Заради наложените противоепидемични мерки от МЗ, Община Благоевград припомня, че електронните услуги в сайта на администрацията са на разположение за жителите на града

Дани Тренчева

Leave a Comment