28.03.2024
Благоевград Култура и изкуство Пулсът на Югозапада

Кметът Илко Стоянов връчи грамоти от „Евро фолк 2021” на две фолклорни групи и техните ръководители

Кметът Илко Стоянов връчи грамоти по повод отличното представяне на  фолк-фитнес „Ритмика“, мъжка фолклорна група „Айдара“ и техните ръководители.  Грамотите са изготвени от организаторите на музикалния фестивал „Евро фолк 2021“ и са за съществен принос за съхранение и развитие на българските традиционни изкуства.

Първа награда „Златен Орфей“ получи фолк-фитнес „Ритмика“ в категория „Група за народни танци-модерна хореография“ и Асен Колев – художествен ръководител.  Мъжка фолклорна група „Айдара“ спечели първа награда „Златен Орфей“ в категория „Група за народни песни – автентичен фолклор“. Награди получиха и ръководителят на групата – Велин Марков и художественият ръководител на танцовия състав – Милен Димитров.  

Тази година фестивалът се проведе в град Китен, община Приморско и Царево, за осемнадесета поредна година.

Музикалните празници „Евро фолк“ се състоят от четиридесет и пет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали- EAFF в различни европейски градове. С тези дейности се изпълнява основната цел на Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали- EAFF за популяризиране на традиционните народни изкуства чрез огромните възможности за масмедии. Запазването на многообразието на основните традиционни ценности и идентичността на различните националности е гаранция за еволюция на цялото човечество.  

Related posts

Честваме Деня на народните будители

Дани Тренчева

Предизборна политическа метла или разчистване на сметки във ВиК-Благоевград: Смениха инж. Росица Димитрова с Мартин Петров, член на ГЕРБ

Дани Тренчева

26 декември е успешен ден за три зодии

admin

Преустановят водоподаването в Симитли заради изместване на довеждащ водопровод

admin

Такса смет скара Областната управа и Община Благоевград: ОбС решава колко да плащаме

admin

Водоподаването в селата Крупник и Полена ще бъде спряно поради авария днес

Дани Тренчева

Leave a Comment