23.10.2024
Белица Пулсът на Югозапада

Кметът на Белица участва в първата присъствена сесия на националната делегация на Европейския Комитет на регионите

Кметът на община Белица Радослав Ревански е един от 10-те членове на Комитета на регионите, избрани от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Европейската седмица на регионите и на 146-ата пленарна сесия на Комитета на региони бе открита на 11 октомври и ще продължи до 14 октомври.

Европейският комитет на регионите е консултативен орган на ЕС, съставен от местни и регионални представители на изборни длъжности от 28-те страни от Съюза. В рамките на Комитета те могат да споделят мнението си за законодателството на ЕС, което пряко засяга регионите и градовете.

Досега заседанията се провеждаха онлайн, като първото беше в началото на юни 2020 година.

Европейският комитетът на регионите (КР) е основан през 1994 г. Той е политическата асамблея на представителите на местните и регионалните власти на ниво ЕС и подпомага разработването на политиките и законодателството на Съюза. Договорите задължават Европейската комисия, Европейският парламента и Съвета на ЕС да консултират с КР свои предложения, които имат отражение на регионално или местно равнище.

Мандатът на делегатите в Комитета на регионите е 5 години.

Related posts

Кукерски фестивал 2022 се отлага поради зачестилите случаи на заразени от Ковид-19, предстои да бъде насрочена нова дата за провеждането му

Дани Тренчева

Д-р А. Тонгов, МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев: Болните при нас се увеличават прогресивно, затова настояваме да бъде обявена грипна ваканция

admin

Сандански ще бъде домакин на Баскетболен турнир

Дани Тренчева

Бизнес, НПО-та, културни институции и администрация обединиха сили за изготвянето на новия План за интегрирано развитие на община Симитли (ПИРО)

Дани Тренчева

Община Банско организира кампания за събиране на опасни отпадъци

Дани Тренчева

Нито една двойка в община Симитли не е заявила желание да се венчае на 22.02.2022 г.

Дани Тренчева

Leave a Comment