23.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Кукерски фестивал 2022 се отлага поради зачестилите случаи на заразени от Ковид-19, предстои да бъде насрочена нова дата за провеждането му

На проведена среща днес между кмета Илко Стоянов и представители на кукерските групи от Благоевград бе взето решение фестивалът, насрочен за 9 януари да бъде отложен. Причината е високият ръст на заболели от Ковид-19 през последните дни.  Кметът Стоянов и всички представители на кукерските групи стигнаха до съвместното решение да бъде избрана нова дата. Тя все още не е ясна, но до края на месец януари ще бъде проведена допълнителна работна среща за фиксиране на дата за провеждането на фестивала.

 Предложението на кмета Илко Стоянов е новата дата да бъде в седмицата на прошката и да се пристъпи към създаването на традиционен фестивал, който да се съчетае с празника Сирни Заговезни. Той допълни още, че идеята му е да бъдат поканени кукери от цялата област.

По време на срещата всеки заинтересован имаше възможността да изкаже своите виждания за по-доброто и интересно провеждане на фестивала и да изложи мотивите си за изместването на Кукерски фестивал 2022 година.

Related posts

РЗИ-Благоевград отчете нов рекорд с повече от 900 положителни случаи за COVID-19 за денонощие

Дани Тренчева

Пътищата в област Благоевград са проходими

Дани Тренчева

Изключиха от групата на БСП съветника Веселин Христов заради подкрепата му на заема от 17 млн. лв. за аквапарка в Благоевград

admin

Момиченце и момченце, родени в един и същи ден, са първите бебета на община Симитли и град Симитли за 2022 г.!

Дани Тренчева

68-годишен мъж е арестуван за бракониерство в района на село Лехово

Дани Тренчева

Двойно повече резервации в Банско в сравнение с миналата година

Дани Тренчева

Leave a Comment