18.06.2024
Covid-19 България

Кацаров: Другата седмица можем да върнем децата в училище

Министерството на здравеопазването ще обяви поръчка за доставка на щадящи тестове за COVID-19, които да бъдат въведени в училищата, за да се възстановят присъствените занятия за най-малките ученици. Това обявиха здравният министър Стойчо Кацаров и просветният министър проф. Николай Денков. Според тях мярката може да бъде въведена още в понеделник, най-късно в сряда. Не е ясно защо чак сега ще се поръчват тестовете, при положение че кабинетът ги обещаваше още преди началото на учебната година.

Идеята е още в понеделник децата от първи до четвърти клас да се върнат в класните стаи. За целта обаче трябва да бъдат осигурени учители със зелени сертификати. Сред преподавателите съпротивата срещу зелените сертификати е особено силна, като синдикатите предупредиха с протести и стачка при въвеждането им. След най-малките, кабинетът се надява поетапно да върне и останалите ученици в присъствена форма на обучение.

В понеделник и в четвъртък част от първия час ще отива за тестове, след което децата ще могат да продължат да учат, обясни организацията просветният министър. Учителите също трябва да бъдат тествани два пъти седмично, за да преподават присъствено.

Related posts

Денков: Нямам проблем да работя в екип с Кирил Петков и Асен Василев

Дани Тренчева

Издирват жена, намушкала с нож 13-годишната си сестра

Дани Тренчева

България е платила близо 13 млн. лв. по загубени дела в Страсбург за десетилетие

Дани Тренчева

Великобритания премахва част от антиCOVID мерките

Дани Тренчева

Комисията по корупция в НС вика на изслушване Сотир Цацаров

Дани Тренчева

Хора с фалшиви сертификати решили да се ваксинират, прокуратурата се самосезира

Дани Тренчева

Leave a Comment