28.11.2023
България Икономика

Как ще се променят доходите ни догодина?

Разговорите около доходите ни за 2022 година продължават. Това, което се обсъжда е майчинството да бъде с размер на една работна заплата при втората година на отглеждане на дете, минималната заплата да се определя от средната такава в страната, както и нито един пенсионер да не получи по-малко от определената сума досега.

Според икономиста Преслав Райковски така обсъжданата икономическа програма е възможна, но с цената на тежко преразпределение.

„Все още всичко е на база разговори, но вероятно парите ще дойдат от вдигане на максималния осигурителен доход. Трябва да се търси друга формулировка за годините напред. Това разпределние в тази ситуация не трябва да се прави. Добре е да се изкача да премине COVID кризата и турболенциите, които тя донесе след себе си“, обясни той.

По думите му трябва да се премине към оптимизация в държавната администрация, но разговори за това към момента коалиционните партньори не водят.

„Инфлацията продължава да се покачва, но се усеща леко забавяне. Към края на годината няма да надминем ръст от 7%, като не са реалистични прогнозите за двуцифрен ръст“, смята икономистът.

Източник: NOVA

Related posts

Никола Минчев: Не се притесняваме от вот на недоверие

Николов: Ще има допълнителна помощ и за битовите потребители на природен газ

Дани Тренчева

Цяла България влезе в зелената COVID зона

Доц. Гломб: Делта и Омикрон може да циркулират едновременно у нас

Дани Тренчева

Президентът обяви новия служебен кабинет, само един нов министър

admin

98 са новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие

admin

Leave a Comment