21.01.2022
България Икономика

Как ще се променят доходите ни догодина?

Разговорите около доходите ни за 2022 година продължават. Това, което се обсъжда е майчинството да бъде с размер на една работна заплата при втората година на отглеждане на дете, минималната заплата да се определя от средната такава в страната, както и нито един пенсионер да не получи по-малко от определената сума досега.

Според икономиста Преслав Райковски така обсъжданата икономическа програма е възможна, но с цената на тежко преразпределение.

„Все още всичко е на база разговори, но вероятно парите ще дойдат от вдигане на максималния осигурителен доход. Трябва да се търси друга формулировка за годините напред. Това разпределние в тази ситуация не трябва да се прави. Добре е да се изкача да премине COVID кризата и турболенциите, които тя донесе след себе си“, обясни той.

По думите му трябва да се премине към оптимизация в държавната администрация, но разговори за това към момента коалиционните партньори не водят.

„Инфлацията продължава да се покачва, но се усеща леко забавяне. Към края на годината няма да надминем ръст от 7%, като не са реалистични прогнозите за двуцифрен ръст“, смята икономистът.

Източник: NOVA

Related posts

Сарафов за „Струма“: Имало е взрив, въпросът е дали отвътре или при сблъсъка с мантинелите

Дани Тренчева

ДАНС, полиция, НАП, митници атакуват базите за горива

Дани Тренчева

Осем полицаи пострадаха при протеста в София

Дани Тренчева

Прогноза за времето 11 януари 2022

Дани Тренчева

Кацаров сезира прокуратурата за изказване на Борисов за ваксините

Дани Тренчева

Опожариха коли на мъж и жена, работили в пловдивския затвор

Дани Тренчева

Leave a Comment