06.10.2022
България Икономика

Как ще се променят доходите ни догодина?

Разговорите около доходите ни за 2022 година продължават. Това, което се обсъжда е майчинството да бъде с размер на една работна заплата при втората година на отглеждане на дете, минималната заплата да се определя от средната такава в страната, както и нито един пенсионер да не получи по-малко от определената сума досега.

Според икономиста Преслав Райковски така обсъжданата икономическа програма е възможна, но с цената на тежко преразпределение.

„Все още всичко е на база разговори, но вероятно парите ще дойдат от вдигане на максималния осигурителен доход. Трябва да се търси друга формулировка за годините напред. Това разпределние в тази ситуация не трябва да се прави. Добре е да се изкача да премине COVID кризата и турболенциите, които тя донесе след себе си“, обясни той.

По думите му трябва да се премине към оптимизация в държавната администрация, но разговори за това към момента коалиционните партньори не водят.

„Инфлацията продължава да се покачва, но се усеща леко забавяне. Към края на годината няма да надминем ръст от 7%, като не са реалистични прогнозите за двуцифрен ръст“, смята икономистът.

Източник: NOVA

Related posts

Българските ученици учат най-малко и почиват най-дълго в Европа

Дани Тренчева

Пеканов: ЕК има 43 забележки по Плана за възстановяване и устойчивост

Дани Тренчева

Маските няма да са задължителни в градския транспорт от четвъртък

admin

34-годишен, шофирал след употреба на три вида наркотици, отива на съд

admin

ГДНП откри данни за престъпление при проверката на „Росенец“

Официално: Кирил Петков задължи министрите да ходят на работа със зелен сертификат

Дани Тренчева

Leave a Comment