29.05.2024
България Икономика

Как ще се променят доходите ни догодина?

Разговорите около доходите ни за 2022 година продължават. Това, което се обсъжда е майчинството да бъде с размер на една работна заплата при втората година на отглеждане на дете, минималната заплата да се определя от средната такава в страната, както и нито един пенсионер да не получи по-малко от определената сума досега.

Според икономиста Преслав Райковски така обсъжданата икономическа програма е възможна, но с цената на тежко преразпределение.

„Все още всичко е на база разговори, но вероятно парите ще дойдат от вдигане на максималния осигурителен доход. Трябва да се търси друга формулировка за годините напред. Това разпределние в тази ситуация не трябва да се прави. Добре е да се изкача да премине COVID кризата и турболенциите, които тя донесе след себе си“, обясни той.

По думите му трябва да се премине към оптимизация в държавната администрация, но разговори за това към момента коалиционните партньори не водят.

„Инфлацията продължава да се покачва, но се усеща леко забавяне. Към края на годината няма да надминем ръст от 7%, като не са реалистични прогнозите за двуцифрен ръст“, смята икономистът.

Източник: NOVA

Related posts

Румен Радев: Внезапен катарзис или на определен интерес имат ГЕРБ за отстраняването на Гешев?

admin

Иван Гешев: Прокуратурата е подложена на атака

admin

НЗОК и Българския фармацевтичен съюз сключиха споразумение за сътрудничество

Дани Тренчева

За месец двама български прокурори напускат Европейската прокуратура

admin

Полицаи от Дупница заловиха избягал затворник

admin

Млад шофьор загина на място след удар в стълб

admin

Leave a Comment