24.07.2024
Без категория България

Йорданка Фандъкова: Трябва да спре тази война по пътищата, нужна е война срещу високата скорост

Независимо от всякакви правила и комисии, аз категорично разпоредих, да се възстанови работата на светофарите през нощта на бул. “Сливница”. Това заяви пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверките на дейностите по почистване на реките, преминаващи през територията на София.

„Искам да изкажа искрените си съболезнования на близките на загиналите в катастрофата на бул. „Сливница“, каза кметът във връзка с инцидента, в който загинаха двама пешеходци. Тя допълни, че е абсурдно да гледаме как децата ни умират по пътищата, и че истинският убиец е високата скорост. „Булевардите са се превърнали в скоростни писти“, посочи Фандъкова.

„Чакам съответните процедури да минат и да се възстанови дейността на светофарите и по другите булеварди“, каза още кметът и допълни, че постоянно се стараят да изграждат изкуствени неравности по пътищата.

„Готови сме да закупим и дарим на КАТ допълнителни камери за засичане на скоростта. Знаете, че две от трите камери, които се използват от КАТ и купихме ние, за съжаление са крайно недостатъчни“, каза Фандъкова.

По думите на кмета „Пътна полиция“ има достъп до системите за видоеонаблюдение на Столична община постоянно. Трябва да спре тази война по пътищата, нужна е война срещу високата скорост, призова кметът. Тя апелира за строг контрол, а всичко, което е необходимо от нас, го правим, обясни Фандъкова.

Има правила и закони, за които непрекъснато ни критикуват, че не ги спазваме, за да изграждаме още повече неравности и осветяване, каза кметът и допълни, че, за съжаление, няма неравност, която да спре летящ с висока скорост автомобил. Фандъкова посочи, че всичко, което посъветват експертите, Столична община ще изпълни и отново повтори, че е необходим строг контрол на скоростта. Кметът призова, първият законопроект, който парламентът разгледа, да е за движението по пътищата, пише БТА.

Related posts

Кацаров: Според мен учениците от 8. до 12. клас могат да се тестват и като възрастните

Дани Тренчева

ВСС решава как да преназначи съдиите от спецсъдилищата

admin

Депутати от „Възраждане“, „Има такъв народ“ и ДПС заявиха подкрепа за вота на недоверие към правителството

Радев за Досиетата „Пандора”: Ще излязат имената на още много хора

Дани Тренчева

Поскъпването на природния газ от септември се очаква да бъде повече от 5,95%

admin

Андреевден е!

Дани Тренчева

Leave a Comment