28.03.2024
Без категория България

Прогноза за времето

На места в Западна България ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен източен вятър, съобщават от НИМХ.

Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София около 7°. В сутрешните часове от югозапад валежите постепенно ще спират, а облачността ще започне да се разкъсва и намалява, на места до предимно слънчево.

След обяд над планинските райони от Западна България ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб и умерен източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 14° и 19°, в София 15°.

Над планините ще облачността ще е значителна и на отделни места ще превалява дъжд, над 1800-2000 метра – сняг. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток, по най-високите части на Рила и Пирин от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но ще остане без валежи. Вечерта облачността ще намалее. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 14°-15°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

Related posts

Полицаи и надзиратели отново излизат на протест

Парламентът получи нареждане да махне охранителните решетки на парадния вход

Бюджетът на НЗОК мина на първо четене в Комисията по бюджет и финанси

Дани Тренчева

Прогноза за времето 7 февруари 2022

Дани Тренчева

Черна статистика

admin

Производители искат 9% ДДС за всички храни

Дани Тренчева

Leave a Comment