04.12.2022
Covid-19 Банско Петрич Пулсът на Югозапада

Изчерпани са леглата за COVID болни в Петрич и Банско

В Благоевградско се готвят за нови ограничения заради заразата. От понеделник всички ученици преминават на онлайн обучение. Легла за болни от COVID-19 в Петрич и Разлог вече няма. С 695 заразени за денонощие Благоевград продължава да поддържа високите си нива на заболеваемост, която към момента е над 2300 души на 100 хиляди.

Основната причина да се премине към онлайн обучение е високата заболеваемост сред учениците. „Леглата, педиатричните легла, които се изчерпват много бързо свършват, така например в болницата в град Петрич няма нито едно свободно легло, както и в болницата в Разлог”, заяви д-р Весела Мончева, РЗИ Благоевград.

В училищата също приемат спешната мярка. „Удобно идва, дотолкова доколкото се надяваме всички да се поуспокоят малко нещата, защото явно в училище въпреки всички мерки, които вземаме нещата не стоят добре. Това е неприятното – че е края на срока, че оформяме успеха и би било по-добре в такива моменти да сме в училище, но с оглед създалата се ситуация”, посочва Марин Митов, директор на НХГ „Св.Св. Кирил и Методий“ Благоевград.

Вечерният час за учениците ще ограничи контактите им след 20 часа, като така от здравната инспекция се надяват да намалят предаването на заразата.„Всички знаем гимназиите, вечерно време излизаха из града, обикаляха заведения, да се надяваме, че това ще е възпираща мярка”, категоричен е Марин Митов, директор на НХГ „Св.Св. Кирил и Методий“ Благоевград.

Проверките за спазването на мерките ще са засилени, доколкото това позволява наличието на служители за тази дейност.„Както навсякъде заболеваемостта е много висока, така че и в полиция и в РЗИ, на много други места имаме доста болни и контактни, така че сме затруднени в проверките”, заяви д-р Весела Мончева, РЗИ Благоевград.

Детските градини остават отворени. Болни деца обаче няма да се приемат.

Източник: NOVA

Related posts

Илко Стоянов посрещна в кабинета си Н. Пр. Мартина Фийни, посланик на Ирландия в Р България

Дани Тренчева

1 693 са новодиагностицираните с COVID-19 лица у нас през изминалото денонощие

Дани Тренчева

КНСБ отново апелира: Ваксинирайте се, спасете живот!

Дани Тренчева

ЕК: Ваксинационната кампания в ЕС е успех, осигурени са допълнителни дози

Дани Тренчева

ЕК с нови правила за валидността на сертификатите при пътуване

Дани Тренчева

Откриха варианта Омикрон в Гърция

Дани Тренчева

Leave a Comment