27.07.2024
Covid-19 България

Здравното министерство: Могат ли ваксините да предизвикат появата на нови варианти на COVID-19

Могат ли ваксините срещу COVID-19 да предизвикат появата на нови варианти на коронавируса? На този въпрос отговарят от Министерството на здравеопазването.

➡Не. Ваксините срещу COVID-19 не създават и не предизвикват появата на нови варианти на вируса, причиняващ COVID-19, съобщават от Здравното министерство, разбивайки един от митовете за ваксините.

➡Нови варианти се появяват, защото вирусът, причиняващ COVID-19, мутира непрекъснато. Дори преди да бъдат разработени ваксините срещу коронавирусната инфекция, се разпространяваха няколко варианта на първоначално открития вирус. Възможна е и появата на други варианти, тъй като вирусът продължава да се променя, уточняват още от ведомството.

💉Ваксините срещу COVID-19 могат да предотвратят появата на нови варианти. Когато се разпространява, вирусът се променя по-лесно. Високото ваксинално покритите сред населението намалява разпространението на COVID-19 и спомага за предотвратяване появата на нови варианти на SARS-CoV-2.

От Здравното министерство посочват и източника на информацията, а именно Център за контрол и превенция на заболяванията на САЩ.

Related posts

Еврокомисар: Възможно е да има български вариант на коронавируса, защото много българи не са ваксинирани

Дани Тренчева

Очаква се ЕК да одобри помощ за бизнеса от 110 лв. за мегаватчас електроенергия

Дани Тренчева

Напускащите украинци през Дуранкулак са много повече от влизащите в страната

admin

Омбудсманът поиска от депутатите COVID добавките към пенсиите да не се удържат от ЧСИ

Сачева: Народът не иска да изчегърта ГЕРБ

Дани Тренчева

„Продължаваме Промяната”: Днес говорим с ИТН и БСП, не приемаме условието на „Възраждане”

Дани Тренчева

Leave a Comment