28.01.2023
Covid-19 България

Здравното министерство: Могат ли ваксините да предизвикат появата на нови варианти на COVID-19

Могат ли ваксините срещу COVID-19 да предизвикат появата на нови варианти на коронавируса? На този въпрос отговарят от Министерството на здравеопазването.

➡Не. Ваксините срещу COVID-19 не създават и не предизвикват появата на нови варианти на вируса, причиняващ COVID-19, съобщават от Здравното министерство, разбивайки един от митовете за ваксините.

➡Нови варианти се появяват, защото вирусът, причиняващ COVID-19, мутира непрекъснато. Дори преди да бъдат разработени ваксините срещу коронавирусната инфекция, се разпространяваха няколко варианта на първоначално открития вирус. Възможна е и появата на други варианти, тъй като вирусът продължава да се променя, уточняват още от ведомството.

💉Ваксините срещу COVID-19 могат да предотвратят появата на нови варианти. Когато се разпространява, вирусът се променя по-лесно. Високото ваксинално покритите сред населението намалява разпространението на COVID-19 и спомага за предотвратяване появата на нови варианти на SARS-CoV-2.

От Здравното министерство посочват и източника на информацията, а именно Център за контрол и превенция на заболяванията на САЩ.

Related posts

Дори лекото преболедуване на COVID влошава паметта и концентрацията

Дани Тренчева

Прокуратурата се самосезира заради информацията за изтичане на лични данни

Дани Тренчева

Двама полицаи с обвинение за искане и приемане на подкуп

admin

“Демократична България” предлага мерки за депутинизация на страната

Над 100 хил. са ваксинираните срещу COVID – 19 в област Благоевград

Дани Тренчева

До 15 хил. лв. безвъзмездна помощ за слънчеви панели на домакинствата

admin

Leave a Comment