21.02.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Здравни инспектори в Благоевград на протест, искат повече пари

Служителите в Регионалната здравна инспекция – Благоевград поставиха ултимативни искания. Те протестират символично за повишаване на възнагражденията им.

Протестът им е подкрепян от синдикалната рганизация. Служителите твърдят, че заплатите им не са увеличавани втора година, а освен това не е начисляван инфлационен индекс.

Синдикалният лидер Валентина Георгиева обяви, че ако до края на седмицата няма реакция на изпълнителната власт, ще езлязат пред здравното министерство. Повечето от работещите в Благоевград са в предпенсионна и пенсионна възраст. Ниското заплащане и високият риск в работата на здравните инспектори са основните причини, заради които държавните служители от контролната институция отново излизат на протест. През целия ден работещите в здравната инспекция ще носят протестни ленти, а в обедната си почивка ще излязат пред сградата на РЗИ,предаде БНР.

Related posts

Полицията с официална информация за двойното убийство в Благоевград

Дани Тренчева

Иззетите 355 антики при акцията на ГДБОП били с голямо историческо значение,сред арестуваните е и холандец

admin

Тежка катастрофа край Благоевград, три линейки на място, има затиснати хора

Дани Тренчева

Няма загинали при катастрофи в Кресненското дефиле след въвеждане на ограниченията

admin

С пресъздаване на народни обичаи Дневния център за възрастни с уреждания в град Симитли отбеляза предстоящите коледно – новогодишни празници

Дани Тренчева

Facebook’s $100 billion-plus Rout is The Biggest Loss in Stock Market History

admin

Leave a Comment