04.10.2023
България

Здравният министър с коментар ще отпадне ли зеленият сертификат

Все още няма решение да отпадне зеленият сертификат за наличие на антитела, но такава възможност се обсъжда. Това стана ясно от коментар на здравния министър Асена Сербезова пред журналисти в парламента след участието й в парламентарния контрол.

Пред медиите Сербезова определи правилата в България относно пандемията като едни от най-либералните. Тя посочи, че евентуална промяна за зеления сертификат ще има, ако бъде направено предложение от експертния съвет по надзор на имунопрофилактиката, здравния контрол и главния държавен здравен инспектор.

На този етап няма такова, посочи Сербезова. Тя коментира, че не се обсъжда включването на допълнителни обекти, за които да важи изискването за зелен сертификат.

Във връзка с представения в четвъртък Национален оперативен план за справяне с COVID-19, министърът обясни, че процентът на заетост на интензивните легла се дава от Регионалните здравни инспекции /РЗИ/. По думите й освен бройката на интензивните легла като приоритет се извежда и заболеваемостта на медицинските специалисти.

В плана България е разделена на шест клъстера. Предстои на сайта на Министерския съвет да бъде публикувана карта със съответната информация за модела, който ще се следва при управлението на пандемията.

Източник: NOVA

Related posts

Министър Лорер: В ББР има наследени осем особено големи и особено проблемни кредита

Непълнолетен е задържан за стрелбата по автобус в Пловдив

Дани Тренчева

НИМХ спря да дава информация за времето, готви се за протест

Дани Тренчева

Рекордни цени на агнешкото за Великден

Няма бедстващи хора в наводнените карловски села

admin

Съдът отказа да разглежда жалбата на „Боец“ за отстраняването на главния прокурор

Leave a Comment