25.06.2024
България

За поредна година „Българската Коледа” ще събира средства за нуждаещи се деца

За поредна година „Българската Коледа” ще събира средства за нуждаещи се деца. Има дефицити в здравната ни система, поради които има деца, без достъп до необходимите им медикаменти. Това каза в ефира на „Твоят ден” доц. Мария Гайдарова от СБАЛДБ„Проф. д-р Иван Митев”.

„Причината за тези дефицити е, че не са одобрени медикаментите от НЗОК или пък назначената терапия за децата се оказва недостатъчна. На тези луфтове и липсващи нисши идва на помощ „Българската Коледа”. Тази година усилията ще бъдат насочени към нуждите на интензивното лечение. Това са респиратори, терапии в неонатологията. Специално в нашата болница тя обслужва не само София, но и цяла Източна България. Приемаме едни от най-тежките случаи. Винаги има дефицит на апаратура. Когато липсва финансиране, разчитаме на „Българската Коледа”, обясни тя.

За поредна година има недостиг на лекарство за лечение деца с нефротичен симптом.

„Такова лекарство се налага при деца, при които първоначалното лечение не е дало необходимите резултати. С лекарството те имат по-малко рецидиви и могат да живеят като нормални деца. Тъгата при  лекарите идва, когато се чувстваме безпомощни да помогнем и да преборим системата. Това се усеща и от родителите”, допълни д-р Гайдарова.

Доц. Мария Гайдарова призова всеки, който има възможност да помогне с изпращането на СМС за каузата.

Related posts

КНСБ предупреди за протести, ако има 15% съкращения в администрацията

Дани Тренчева

Прогноза за времето

admin

ЦИК ще плати половината от договора за логистиката на машинния вот

Дани Тренчева

Социалният министър: Няма да има по-ниска пенсия за януари спрямо декември

Дани Тренчева

Въоръжен грабеж в офис за разплащания в София

Дани Тренчева

Продължава обсъждането на промените в Изборния кодекс

admin

Leave a Comment