05.10.2022
България

За поредна година „Българската Коледа” ще събира средства за нуждаещи се деца

За поредна година „Българската Коледа” ще събира средства за нуждаещи се деца. Има дефицити в здравната ни система, поради които има деца, без достъп до необходимите им медикаменти. Това каза в ефира на „Твоят ден” доц. Мария Гайдарова от СБАЛДБ„Проф. д-р Иван Митев”.

„Причината за тези дефицити е, че не са одобрени медикаментите от НЗОК или пък назначената терапия за децата се оказва недостатъчна. На тези луфтове и липсващи нисши идва на помощ „Българската Коледа”. Тази година усилията ще бъдат насочени към нуждите на интензивното лечение. Това са респиратори, терапии в неонатологията. Специално в нашата болница тя обслужва не само София, но и цяла Източна България. Приемаме едни от най-тежките случаи. Винаги има дефицит на апаратура. Когато липсва финансиране, разчитаме на „Българската Коледа”, обясни тя.

За поредна година има недостиг на лекарство за лечение деца с нефротичен симптом.

„Такова лекарство се налага при деца, при които първоначалното лечение не е дало необходимите резултати. С лекарството те имат по-малко рецидиви и могат да живеят като нормални деца. Тъгата при  лекарите идва, когато се чувстваме безпомощни да помогнем и да преборим системата. Това се усеща и от родителите”, допълни д-р Гайдарова.

Доц. Мария Гайдарова призова всеки, който има възможност да помогне с изпращането на СМС за каузата.

Related posts

Част от учениците в София, Бургаско и Благоевградско ще учат онлайн

Дани Тренчева

Депутати с остри критики към кабинета, „Възраждане” поиска оставката му

Дани Тренчева

109 души са загинали в катастрофи от началото на годината

admin

Дневен хороскоп за 25 януари 2022

Дани Тренчева

Катастрофа затвори Прохода на Републиката

Дани Тренчева

Съветът по епидемиология към МЗ обсъжда още мерки срещу Covid-19

Дани Тренчева

Leave a Comment